A „TOR”mányhivatal diadalmaskodott a szegedi böllérversenyen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baráti társaságok, cégek és pártok versengtek idén is a Toros Pálinkafesztivál böllérversenyén, a hurka és kolbász mellett pörkölttel és sültekkel is elbűvölték a szakmai zsűrit. Különdíjat egy Kárpátaljáról érkezett csapat nyert, míg első helyen a kormányhivatal végzett.

Szombaton reggel hét órától sürgölődtek a böllérverseny indulói a Széchenyi téren, kolbászt és különféle sülteket mindegyik csapat készített. Több csapat hagymás vért és resztelt májat is kóstoltatott az érdeklődőkkel, készültek továbbá pörköltek, míg a Magyarok Szövetsége húslevest is főzött a városközpontban. A domaszéki Pálfi Malacságai pedig a szomszéd csapattal osztotta meg a munkát, előre megbeszélték, ki milyen disznótoros étkeket készít.

A finomságokat elbíráló szakmai zsűri feje ezúttal is Sági Szilád gasztrokíbic volt, s idén is kiosztottak egy különdíjat. A Kárpátaljáról érkezett Batári Betyárok fantázianevű csapat egyedi, különleges ízvilágával érdemelte ki ezt az elismerést. Első helyen a Csongrád Megyei Kormányhivatal, vagyis a „TOR”mányhivatal végzett. A csapat egy egész disznót dolgozott fel a nap alatt, készítettek a többi között töpörtyűt, sülteket, míg délután kolbászt sütöttek. B. Nagy László kormánymegbízott is kivette a részét a munkából, délelőtt ő darabolta a pörköltnek valót. A második helyezett a Polgármester konyhája lett, Botka László maga keverte a kolbászalapanyagot, melyhez természetesen szegedi paprikát használtak fel. A böllérversenyen ízletes étkeikkel a Tápéi Hagyományőrzők érdemelték ki a szakmai zsűri döntése értelmében a harmadik helyet.

Vasárnap is érdemes kilátogatni a IV. Toros Pálinkafesztiválra, hiszen a Családok Napján egész napos színpadi programokkal várják az érdeklődőket. Lesz többek között családi káposztafőző verseny, TorosOlimpia, játékos vetélkedők, illetve toros tálakat is kisorsolnak. Minden eddiginél több kiállító települt ki a Széchenyi térre, az ínycsiklandó ételek és italok mellett kézműves portékák közül is válogathat kedvére bárki. A finomságok mellett különleges műalkotásokat is megtekinthetnek az érdeklődők, Nikola Faller horvát szobrászművész speciális módszerrel, szalmából készített alkotásai is ékesítik a Széchenyi teret.

A fesztiválra a SZEGEDma.hu is kilátogat, az All In PartyRadióval a helyszínről jelentkezünk!

A rendezvény részletes programját ITT tekintheti meg.

no images were found

Előző sztori

Magyar Attila: A Tanyaszínház ma már misszió

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: Csák-triplával zárta felkészülését a Mórahalom

Legutóbbi hasonló cikkek