Közélet

A nagyárvízre emlékeztek a Dóm téren + FOTÓK

A nagyárvízre emlékeztek a Dóm téren + FOTÓK

2013. március 9., szombat
A nagyárvízre emlékeztek a Dóm téren + FOTÓK

Idén immár kilencedik alkalommal emlékeztek kicsik és nagyok a Dóm téren az 1879-es szegedi nagyárvízre és az újjáépítésre.

A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésében megvalósult Árvízi Emléknap célja a szervezők megfogalmazása szerint, hogy az összefogás és együttműködés erejét megélve emlékezzenek Szeged újjászületésére. A tér közepén homokzsákok zártak közre egy kis mesterséges tavacskát, fölötte fahíd ívelt - így szimbolikusan is megidézték Szeged történetének egyik legsötétebb pontját.

Bár délelőtt az eső is némileg rásegített az "(ár)vizes" hangulatra, a résztvevők vidáman merültek bele a színes programokba. A bográcsokban nagy serényen készült az ebéd, zajlott a főzőverseny, arrébb íjászatban próbálhatták ki magukat az érdeklődők, miközben ostorcsapásoktól volt hangos a tér. Az érdeklődők elolvashatták a cserkészet történetével, és több cserkészjátékban is részt vehettek - a nap azt a célt is szolgálja, hogy az emberek megismerkedjenek a cserkészekkel. Nagy sikere volt az élő csocsónak, a kézműves sátrakban csuhéból mindenféle készült, de kőfestésben, vagy éppen az "erénykerékben" is kipróbálhatták magukat az arra járók. A programban mindezek mellett még bábbemutató és kiállítások is szerepelnek, a gyerekeknek pedig meseerdővel és Ragó Ákos meséivel kedveskednek. Az érdeklődőket egész nap várják a programok. Több szervezet is sátrat vert a Dóm téren, így például a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete az orvosi eszközökkel, helyzetekkel ismertette meg a gyerekeket, a sátorban macit, nyuszit és minden egyéb plüssállatot megvizsgálhattak, sőt, "műthettek" is a kicsik. A dómnak kinyílt a nagykapuja és a tornya is, galériánkban toronylátképeket is talál a kedves Olvasó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.