/

A nagyárvízre emlékeztek a Dóm téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén immár kilencedik alkalommal emlékeztek kicsik és nagyok a Dóm téren az 1879-es szegedi nagyárvízre és az újjáépítésre.

A Szeged-Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésében megvalósult Árvízi Emléknap célja a szervezők megfogalmazása szerint, hogy az összefogás és együttműködés erejét megélve emlékezzenek Szeged újjászületésére.

A tér közepén homokzsákok zártak közre egy kis mesterséges tavacskát, fölötte fahíd ívelt – így szimbolikusan is megidézték Szeged történetének egyik legsötétebb pontját.

Bár délelőtt az eső is némileg rásegített az “(ár)vizes” hangulatra, a résztvevők vidáman merültek bele a színes programokba. A bográcsokban nagy serényen készült az ebéd, zajlott a főzőverseny, arrébb íjászatban próbálhatták ki magukat az érdeklődők, miközben ostorcsapásoktól volt hangos a tér.

Az érdeklődők elolvashatták a cserkészet történetével, és több cserkészjátékban is részt vehettek – a nap azt a célt is szolgálja, hogy az emberek megismerkedjenek a cserkészekkel. Nagy sikere volt az élő csocsónak, a kézműves sátrakban csuhéból mindenféle készült, de kőfestésben, vagy éppen az “erénykerékben” is kipróbálhatták magukat az arra járók. A programban mindezek mellett még bábbemutató és kiállítások is szerepelnek, a gyerekeknek pedig meseerdővel és Ragó Ákos meséivel kedveskednek. Az érdeklődőket egész nap várják a programok.

Több szervezet is sátrat vert a Dóm téren, így például a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete az orvosi eszközökkel, helyzetekkel ismertette meg a gyerekeket, a sátorban macit, nyuszit és minden egyéb plüssállatot megvizsgálhattak, sőt, “műthettek” is a kicsik.

A dómnak kinyílt a nagykapuja és a tornya is, galériánkban toronylátképeket is talál a kedves Olvasó.

Előző sztori

Ezt edd terhesen – Femina-tippek

Következő sztori

Labdarúgás: nem jött a Vác - a Szeged 2011 3-0-ra "nyert" + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek