Bulvár

A divat mindenkié

A divat mindenkié

2013. március 23., szombat
A divat mindenkié

Hat magyar divattervező vállalta az Elle felkérését, hogy a március 22-23-i Fashion Show-ra fogyatékkal élő modellekre is tervezzenek ruhákat. Benes Anita (Daalarna), az Elysian tervezőpár, Bódis Boglárka és Gajer Emese, Katti Zoób, Király Tamás, Németh Anikó (Manier) és Sziráczky Brigitta ruháit a 30 profi manöken mellett több fogyatékkal élő modellen, köztük a Miss Colours Hungary győztesein és paralimpikonokon is láthatjuk a Millenárison.

A felkért tervezők egytől egyik örültek a megkeresésnek, amire nemcsak szakmai kihívásként tekintettek, hiszen a fogyatékkal élők gondjaival nap mint nap ők is szembesülnek.

Király Tamás

, akit a STERN divatpápának aposztrofált, immár 3-4 éve dolgozik együtt a Baltazár Színházzal, amelyben értelmileg sérült színészek játszanak. Németh Anikónak az unokahúga egy autóbaleset miatt lebénult, ő azóta még inkább azonosulni tud a megváltozott képességűekkel, és vallja, hogy a divat képes kimozdítani az embereket a megszokott ritmusukból. Anikó modellje lesz

Vasas Vanda

, a Miss Colours Hungary 2013 nyertese. „Akár fogyatékkal élőre, akár ép modellre tervezünk, mindig az a legfontosabb a tervezés során, hogy a ruha előnyössé tegye viselőjének az alakját, szépségeit kiemelje” – mondta

Sziráczky Brigitta

, aki

Hajmási Éva

kerekesszékes vívó ruháját készíti az eseményre. Az Elysian tervezőpárosa is ugyanúgy alkotott, mint máskor: először is megismerkedtek személyesen modelljükkel, Illés Fanni paralimpikon úszónővel, és megkérdezték tőle, hogy milyen színű és fazonú ruhában érezné jól magát a bemutatón. „Ugyanaz volt a célunk, mint minden más nő esetében: Fanni érezze magát szépnek és nőiesnek” – emelték ki a tervezők.

Zoób Kati

ATTITUDE és CHANCE márkája is a társadalmi érzékenység jegyében jött létre: Zoób Kati tervezi meg a

ruhadarabokat

, megváltozott munkaképességűek pedig elkészítik. Varga Katalint, a Miss Colours Hungary 2012 nyertesét, az Elle márciusi címlaplányát és Weisz Fanni, hallássérült modellt Zoób Kati ruháiban láthatjuk a Fashion Show-n.

Pásztory Dóra

, kétszeres paralimpiai bajnok úszó pedig Benes Anita ruhájában lép színpadra. Az Elle Fashion Show-n a magyar divattervezők Párizs ihlette kollekciói mellett három párizsi tervező,

Octavio Pizarro, Christine Phung

és

Miki Mialy

ruháit is megismerhetjük. Részletes program

ide kattintva

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.