Vízilabda: kötelező BL-feladat előtt az A-Híd

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este 18 órától újabb nagy lépést tehet a Bajnokok Ligája csoportelsőség felé az A-Híd Szeged VE együttese. Ehhez le kell győzni a nagyváradiakat Hódmezővásárhelyen.

Hat lejátszott mérkőzés után 15 ponttal – 2 egységgel megelőzve az azonos számú meccset vívott szerb Partizant – D jelű csoportja élén áll az A-Híd Szeged VE a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Hogy ez így is maradjon, a Vincze Balázs vezette alakulatnak le kell győznie szerda este Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában a romániai Digi Oradea, azaz a Nagyvárad együttesét. A feladat nem tűnik túl nehéznek, tekintve, hogy az ősz folyamán a parádézó Tisza-parti alakulat 14-9-re diadalmaskodott a partiumi városban. Azóta ugyan elszállt a veretlenség – a Partizan Beograd otthonában elszenvedett vereség eddig a szezon egyetlen szegedi fiaskója – ám Molnár Tamáséknak még így is jó esélyük van csoport első helyére, hiszen a nagyváradiak után Berlinben vívják az utolsó csatát a körmérkőzéses szakaszban. A Tóth László vezette nagyváradi alakulat ezzel szemben az ötös 4. helyén tanyázik és nincs is már esélye a feljebb lépésre, hiszen a szerdai találkozóval számukra véget ér a csoportkör, ugyanakkor realitássá válhat számukra a pozíció megtartása, ezzel együtt a továbbjutás. Legutóbb a Partizant látták vendégül, s szenvedtek 10-6-os vereséget.

A hódmezővásárhelyi találkozóra a belépő 1000 forintba kerül, amit a 17 órakor nyitó pénztárban lehet megváltani. A 14 éven aluli diákok számára a belépés diákigazolvány felmutatásával díjmentes.

Ha mégsem tudna jelen lenni a vásárhelyi derbin, kövesse a SZEGEDma.hu-n percről-percre frissülő online közvetítésünket 18 órától!

Default thumbnail
Előző sztori

Nyílt napot tart a Bonifert suli

Default thumbnail
Következő sztori

Hiába minden, zártkapus marad a magyar-román (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek