Sport

Vívás: Bakó Tamás az első dobogós szegedi junior ob-n

Vívás: Bakó Tamás az első dobogós szegedi junior ob-n

2013. február 6., szerda
Vívás: Bakó Tamás az első dobogós szegedi junior ob-n

Az SZTE Vívó Klub versenyzői Budapesten és Belgrádban versenyeztek az elmúlt hétvégén.

Budapesten a Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a junior korosztályúak országos bajnokságát.

Sike József

, a két évvel idősebbek mezőnyében, két nyert asszóval jutott fel a 32-es táblára, ahol egy nála idősebb és rutinosabb vívótól kapott ki, és végül a 26. helyet szerezte meg.

Bakó Tamás

, első éves junior, csoportjában négy nyert asszóval csoportelsőként jutott a táblára. Az egyenes kieséses szakaszban, magabiztos vívással, sorra nyerte 15-ös asszóit, és csak a döntőbe kerülésért tudta megállítani egy törekvéses vívó, így a szegedi versenyző a 3. helyen végzett. Ez az eredmény azért is kiemelkedő, mert junior vívó ob-n nem volt még dobogós helyezettje Szegednek, továbbá Bakó ezzel kivívta a helyét a válogatott keretében, így egy év és egy súlyos sérülésből való hosszadalmas felépülés után újra edzőtáborozhat a nemzeti csapattal.

Vasárnap került sor a csapat ob-ra, ahol a Bakó Tamás,

Hollós Tamás

, Sike József összeállítású csapat az erős mezőnyben a pontszerző 6. helyen végzett. Belgrádban a Kup Olimpije elnevezésű kadet versenyen két serdülő (egy évvel fiatalabb) korú szegedi vívó vett részt.

Mérő Mihály

csak a döntőben talált legyőzőre, itt egy nála idősebb kadet korú vívótól kapott ki. A nagyobb korosztályban mindkét versenyző a képzeletbeli dobogóra állhatott, Mérő Mihály 2.,

Fábián Dániel

a 3. helyezett lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.