Gazdaság

Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók

Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók

2013. február 8., péntek
Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók

Több ezer forintot veszítenek már a januári fizetéssel az egészségügyben a legkevesebb pénzt kereső szakdolgozók, mert nem alapbérként, hanem csupán speciális pótlékként kapták meg a tavaly nyári béremelést - írta pénteki számában a Népszabadság.

A napilap szerint a legrosszabbul kereső szakképzettek - ide tartozik az egészségügyi szakdolgozók nagy többsége - az év végi kötelező minimálbér-emeléssel havi hatezer forint többlethez jutott volna. Csakhogy a tavalyi rendkívüli béremeléssel ez a réteg nagyságrendileg ugyanekkora jövedelemkiegészítéshez jutott - tette hozzá a Népszabadság. Mint írták, emiatt az ő fizetésük a legtöbb kórházban januárban nem nőtt a minimálbér emelése miatt. A Népszabadság szerint így rosszabbul járnak, mivel a bérpótlék nem béremelés, így nem is növeli a pótlékok alapját, sőt jövedelmük mindennel együtt is csak a kötelező minimálbér marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.