Közélet

Tíz centis hópaplan borította reggel Szegedet + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

Tíz centis hópaplan borította reggel Szegedet + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2013. február 22., péntek
Tíz centis hópaplan borította reggel Szegedet + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

A reggeli órákra az éjszaka hullott jégkristályok tíz centis hótakaróval borították be Szegedet, mivel a hőmérséklet plusz 1-2 fok körüli, komoly fennakadást nem okozott a közlekedésben, gyorsan olvadásnak indult, a hétvégére pedig felmelegedést jósolnak a meteorológusok.

Vegyes halmazállapotú csapadékot és felerősödő szelet jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat

előrejelzése

Szegeden a hétvégére. A nappali hőmérséklet emellett folyamatosan emelkedni fog, vasárnap elérheti akár a 8-10 fokot is. Szombaton is folytatódik a csapadékos, helyenként szeles idő, kelet-délkelet felől egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel a havazást, legtovább az ország nyugati felében havazhat. Jelentős enyhülés kezdődik. Vasárnap is országszerte csapadékos, szeles idő várható, de már mindenhol esőre kell számítani, helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Tovább enyhül az idő, hajnalban pedig legfeljebb már csak nyugaton lehet gyenge fagy. Jövő hét elején már csökken a csapadékhajlam, de hétfőn még többfelé ismét eleredhet az eső. Folytatódik a szeles, de enyhe idő, keleten, délkeleten 10°C fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Korábban írtuk:

Tíz centi hó várható a Dunántúlon

Az éjszakai órákban északon is egyre többfelé kezdődik havazás, a Tiszántúlon pénteken napközben havas eső, majd eső váltja fel. Átmeneti szünet után péntek este délnyugat felől újabb havazásra lehet számítani. A Tiszántúlon a péntek reggelig lehulló maximum 5 centiméteres hóréteg az enyhülés hatására elolvad. Péntek éjfélig 2-7 centiméter friss hó hullhat, de a Dunántúl délnyugati részén a kialakuló hóréteg várhatóan meghaladja a 10 centimétert. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt Vas és Zala megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre. A meteorológiai szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzése szerint a hétvégén többfelé várható havazás, de fokozatosan enyhül az idő, és vasárnap már 13 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.