Közélet

Szegeden is kitűzhetik a székely zászlót a városházára

Szegeden is kitűzhetik a székely zászlót a városházára

2013. február 12., kedd
Szegeden is kitűzhetik a székely zászlót a városházára

Botka László polgármester közleményben reagált Gyimesi László és Póda Jenő Fidesz-KDNP-s képviselők javaslatára, hogy Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése hozzon határozatot a székely zászló kitűzéséről a városházára.

"Erdélyben évszázadok óta élnek együtt magyarok és románok békében, feszültséget közöttük mindig a nagypolitika – őket egymás ellenében kihasználni, kijátszani akaró – szándékai szítottak és okoztak" - olvasható a polgármester közleményében, amelyet

Gyimesi László

és

Póda Jenő

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők

pénteki közleményére

válaszul fogalmazott meg, s így folytatódik: "Ma Magyarországon és Romániában egyaránt küzdenek a gazdasági nehézségekkel, a válsággal – ilyenkor bármilyen indulatkeltés, az emberek bármi módon, bármilyen alapon történő egymással szembeállítása olcsó és felelőtlen politikai trükk, amely soha nem valakikért, hanem csupán őket felhasználva történik. "Ezzel együtt és ennek ellenére Szegeden hisszük és valljuk, hogy a demokratikus, európai gondolkodás része az is, hogy bárkinek joga van bárhová kitenni bármilyen zászlót, szimbólumot, ha ezzel nem sért törvényt" - fogalmaz a közlemény.

Botka László

kifejti, Szeged büszke arra, hogy évszázadok óta kovásza a határ menti népek együttélésének, büszke nemzetközi kapcsolataira, melyek között előkelő helyen szerepelnek romániai testvérvárosaink is, büszke az Európa díjra, melyet épp a szomszédos népekkel való példamutató együttműködéséért kapott. "Ezt tekintjük továbbra is küldetésünknek és ellene vagyunk minden olyan törekvésnek, mely pártpolitikai játszmák színterévé tenné két ország, két nép kapcsolatát" - húzza alá a nyilatkozat. "Éppen ezért úgy véljük, fölösleges közgyűlési döntést hozni a székely zászló kihelyezéséről a Városházára – a kezdeményező Gyimesi és Póda képviselő urak, amennyiben óhajtják, bármikor kitűzhetik a székely zászlót a magyar, az európai és Szeged zászlaja mellé az épületre" - zárja közleményét a polgármester, hozzátéve, utasította a városháza technikai dolgozóit, hogy ehhez a szükséges segítséget megadják a jobboldali városatyáknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.