Orbán: 2010-ben új időszámítás kezdődött

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök szerint Magyarországon 2010-ben új időszámítás kezdődött, a magyarok a kezükbe vették a sorsukat. Orbán Viktor kiemelte: a legtöbb európai országnál jobban teljesítünk a válságban, várhatóan az idén is három százalék alatt lesz a hiány.

Orbán Viktor tizenötödik évértékelő beszédében, pénteken a budapesti Millenárison azt mondta: a magyarok 2010-re belátták, hogy a folyamatos igazodás, az alázatos alkalmazkodás, a gyengeség nem megoldás, ez a felismerés hozta létre Európa egyetlen kétharmados kormánytöbbségét. “Azóta mindent véghez vittünk, amiről azt mondták: lehetetlen” – mondta a kormányfő, hozzáfűzve: a magyarok már nem külföldiek hasznáért dolgoznak, “nem bankárok vagy külföldi bürokraták mondják meg, hogy milyen alkotmányunk lehet, mikor emelhetünk béreket, nyugdíjakat”.

Orbán Viktor elmondta, kijelölték a következő húsz év céljait: a pénzügyi és az energiafüggőség megszüntetését, a devizaadósok kimentését, a népességfogyás megállítását, azt, hogy mindenkinek legyen munkája, aki itthon akar boldogulni, hogy a magyar a harminc legversenyképesebb gazdaság közé tartozzon, hogy 15-20 regionális multi erősítse a gazdaságot, hogy a GDP 50 százaléka alá csökkenjen az államadósság, hogy több magyar egyetem is a legjobb kétszáz közé tartozzon a világon, és hogy a magyarok életszínvonala meghaladja az európai átlagot.

Az idén is három százalék alatt lesz a hiány

Az idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő – utalva az éppen pénteken közzétett uniós prognózisra – azt mondta hallgatóságának: az Európai Unió éppen aktuális előrejelzései ne zavarják meg önöket, a hiányt még egyszer sem sikerült eltalálniuk, a deficit idén is három százalék alatt lesz.

Orbán Viktor szerint sikernek kell nyilvánítani, hogy Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Magyarország jobban teljesít, mint korábban

Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország – mondta a miniszterelnök beszédében.

Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is – sorolta a kormányfő. Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat.

Jelezte ugyanakkor, hogy még számos feladat van hátra, ezért folytatni fogják például a munkahelyvédelmi akciótervet, és programot indítanak a bérből és fizetésből élőknek.

Előző sztori

Herczeg a szabadtéri, Gyüdi a színház élén!

Következő sztori

Kitűzték a székely zászlót a szegedi közgyűlésen