Női futball: Zimányi Kovács egy félidőt játszott a Slovan ellen + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vágó Attila szövetségi edző a keret minden tagjának egy félidőnyi játéklehetőséget adott a lipóti összecsapáson – olvasható a szövetség honlapján.

A női válogatott vasárnaptól keddig negyedik idei összetartásán vett részt, ezúttal a női U19-es válogatott is együtt készül a felnőttekkel. A lipóti edzőtáborozás első napján egy tesztmérkőzés is szerepelt a programban, a felnőtt válogatott a szlovák bajnok Slovan Bratislava együttesével mérte össze erejét. A Lipóti Futball Center Edzőközpont műfüves pályája a nagy havazások ellenére is tökéletesen állapotban, letisztítva várta a csapatokat, az időjárás azonban végig kellemetlen volt, csípős szél és eső is nehezítette a játékosok dolgát – számol be az mlsz.hu.

A híradás szerint a magyar válogatott az első félidő elején kétgólos előnyre tett szert, előbb Zágor Bernadett majd a szegedi nevelésű MTK-s, tavaly az év női labdarúgójának választott Vágó Fanny talált be a szlovákok kapujába. Az öt válogatott játékossal felálló vendégek ezt követően kiegyenlítettebbé tették a meccset, de szépíteniük nem sikerült, sőt a magyar válogatott a második félidőben növelte előnyét – az utolsó gólt a magyar női futball élő legendája, Pádár Anita szerezte tizenegyesből. A találkozón a Szegedi AK-tól behívott Zimányi Kovács Anikó a második félidőben kapott 45 perc játéklehetőséget.

“Még kialakulóban van a keret, ezért mindenkire kíváncsi vagyok, aki képben van válogatott szinten. Nagyjából megvan a fejemben, hogy a mintegy harminc labdarúgó közül ki az a tizennyolc, aki a szűkebb keretben szerepelhet, de nem akarok hibázni, ezért mindenkinek lehetőséget akarok biztosítani a bizonyításra” – mondta Vágó Attila a találkozót követően.

A csapat jövő hét végén ismét találkozik, majd március 4-én, hétfőn elutazik a portugáliai Algarve Kupára, a világ legnívósabb felkészülési tornájára, ahol négy mérkőzés vár a lányokra. Ezen a viadalon már a külföldön játszó labdarúgókra is számíthat a szakmai stáb.

“Az Algarve Kupán való részvétel óriási lehetőség, hiszen három nemzetközi mérkőzésünk lesz a csoportban, Mexikóval, Portugáliával és Walesszel játszunk. Ha csoport első két helyén végzünk, egy nagyon neves ellenféllel mérkőzhetünk meg” – tette hozzá a szövetségi edző.

Felkészülési női labdarúgó mérkőzés:

Magyarország – Slovan Bratislava 3-0 (2-0)
A magyar válogatott összeállítása:
Első félidő: Németh Júlia – Demeter Réka, Tóth II Alexandra, Tálosi Szabina, Gál Tímea – Csiszár Henrietta, Sipos Lilla, Smuczer Angéla – Zágor Bernadett, Vágó Fanni, Kaján Zsanett. Második félidő: Kovács Klaudia – Megyes Ágnes, Szeitl Szilvia, Jakab Kata, Gál Tímea – Szabó Boglárka, Pádár Anita, Megyeri Boglárka – Zimányi-Kovács Anikó, Fogl Katalin, Dénes Dorottya. Szövetségi kapitány: Vágó Attila.

Előző sztori

Belvíz: újra a gazdák fizetnek

Következő sztori

Vízilabda: Berlinben zárja a csoportküzdelmeket a Szeged