Bulvár

Megerőszakolta Bándy Katát gyilkosa (FRISSÍTVE!)

Megerőszakolta Bándy Katát gyilkosa (FRISSÍTVE!)

2013. február 18., hétfő
Megerőszakolta Bándy Katát gyilkosa (FRISSÍTVE!)

Elismerte Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölését P. László a Pécsi Törvényszéken a hétfőn kezdődött büntetőperben.

A korábban már tizenegyszer büntetett vádlottat a hallgatóság és a média hatalmas érdeklődése mellett géppisztolyos kommandósok és fegyőrök kísérték a zsúfolt tárgyalóterembe. A sértett édesanyjának jogi képviselője zárt tárgyalás elrendelését kérte. Ezt a bíróság - egyebek mellett - azzal az indokkal utasított el, hogy a nyomozás eredményeiről a közvélemény kevés információt kapott, az ügyben találgatások kezdődtek, ami felerősítette az igényt a nyilvánosság iránt. A feltételezések a bírósági eljárásban tisztázhatók - tette hozzá. A törvényszék megtiltotta ugyanakkor kép- és hangfelvétel készítését a pernek a nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel kapcsolatos részeiről.

P. László

a tárgyaláson azt bevallotta, hogy megölte a nőt, de szerinte a bűncselekmény nem úgy történt, mint a vádiratban áll. A vádlott részvétét fejezte ki áldozata hozzátartozóinak. Az aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt férfi az ügyészség szerint tavaly július 8-án, hajnali két órakor pécsi, Dugonics utcai lakása előtt szólította meg baráti összejövetelről hazafelé tartó áldozatát. Szexuális ajánlatot tett neki, amelyet ő visszautasított.

Bándy Kata

, félve attól, hogy ott kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, nem mert felmenni a lakására, hanem tovább sétált, remélve, hogy járókelőkkel találkozik. P. László elhatározta: mindenképpen közösül vele, ezért követni kezdte őt, majd egyszer csak megragadta őt, felszólította, hogy ne kiabáljon, és a közeli játszótérre vitte. Bándy Katának ekkor még sikerült kiszabadítania magát, és megpróbált elmenekülni. A vádlott azonban utolérte, a földre kényszerítette, megerőszakolta, és hogy megtörje ellenállását, táskájának vállszíjával fojtogatta áldozatát, aki ebbe belehalt. A férfi a holttestet egy közeli szakadékba gurította, miután magához vette a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját. A pénzt felélte, a telefont el akarta adni. A készüléket néhány nappal későbbi elfogása után megtalálták az otthonában. Az ügyészség szerint P. László bűnösségét azonban nemcsak ez, hanem a vádlottnak a közösülés során szerzett, az áldozata védekezésére utaló sérülései, továbbá DNS-tesztek is bizonyítják. P. László hétfőn a törvényszéken összefüggő vallomást nem akart tenni. A felolvasott rendőrségi vallomásaiból azt tartotta fenn, amelyikben azt állította: Bándy Katát már hetekkel a gyilkosság előtt megismerte egy parkban, és nemcsak találkozgatott, de csókolózott, később pedig szeretkezett is vele. Kifogásolta azonban, hogy mindig csak esténként találkozhat a nővel, emiatt július 8-án kérdőre vonta őt, indulatba jött, és kézzel fojtogatni kezdte. Amikor észlelte, hogy Bándy Kata meghalt, "bepánikolt", ekkor magához vette több személyes tárgyát, és elhagyta a helyszínt.

Antal Gábor

bíró ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy már a P. Lászlót kihallgató nyomozó jelezte: a férfi a megjelölt időpontokban nem találkozhatott Bándy Katával, mert a nő külföldön volt. A tárgyalás délután tanúk meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken. A bíróság a hétfői, a keddi és a szerdai tárgyalási napra 53 embert, a vádlotton és tanúkon kívül szakértőket is idézett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.