Sport

Leukémiával kezelik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát

Leukémiával kezelik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát

2013. február 6., szerda
Leukémiával kezelik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát

A következő fél évben hazájában, Norvégiában kezelik Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai közleménye szerint a nemzeti válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmes norvég szakembernél egy év eleji vizsgálat során akut leukémiát diagnosztizáltak, amelynek azonnal megkezdték a gyógykezelését Oslóban. A válogatottat 2011 augusztusa óta irányító

Karl Erik Böhn

, aki a jövő héten lesz 48 éves, a nyárig terjedő időszakig kezelései mellett a magyar csapat felkészítésének stratégiai-tervezési, elemző munkáját végzi. A napi gyakorlati teendők, illetve a március 18-24., illetve a május 31.-június 9. között sorra kerülő válogatott hetek idején a közös felkészülések levezetése

Siti Bea

másodedző feladata lesz. A tervek szerint a csapat a nyár elején Norvégiába utazik edzőtáborozni, ekkor - amennyiben gyógykezelése megengedi - Karl Erik Böhn személyesen is ott lesz a válogatottal. "A Magyar Kézilabda Szövetség nevében teljes támogatásomról biztosítottam Karl Erik Böhnt" - hangsúlyozta Vetési Iván, az MKSZ elnöke. "Mellette állunk, és amiben csak tudjuk, segítjük gyógyulását. Biztos vagyok benne, hogy Karl Erik fél év múlva egészségesen és teljes erővel folytatja majd munkáját a magyar női válogatott mellett, és - amennyire kezelése engedi - a következő hónapokban is aktívan dolgozik majd a csapat sikeréért." A női válogatott biztos résztvevője a december 7. és 22. közötti szerbiai világbajnokságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.