Sport

Labdarúgás: kora estig tartott a vásárhelyi “fociszombat”

Labdarúgás: kora estig tartott a vásárhelyi “fociszombat”

2013. február 17., vasárnap
Labdarúgás: kora estig tartott a vásárhelyi “fociszombat”

Korábban már beszámoltunk a vásárhelyi “fociszombatot” nyitó két felnőtt találkozóról, amelyet a kora estig további három találkozó követett a vásárhelyi műfüves pályán.

A felnőttek két találkozóját követően a HFC 15 éveseinek második sora a Szegedi VSE hasonló korú gárdájával mérkőzött. A találkozón nagyon megmutatkozott, hogy a magyar I. és II. osztályban szereplő és egész télen a műfüvön tréningező vásárhelyiek jelenleg lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek a teremből csak a közelmúltban kijövő vasutas fiataloknál.

Hódmezővásárhelyi FC U15/B – Szegedi VSE U15 9-0 (3-0)

HFC “B”:

Fazekas – Törjék, Kovács G., Mohácsi, Bíró – Baki, Vastag – Dömötör, Meszlényi, Ambruzs – Besenyei.

Csere:

Pálinkó, Ökrös, Bihari, Kanalas.

Edző:

Puskás János.

SZVSE:

Pintér – Varsányi, Szántó, Kaszab, Makra – Göttlinger, Gellény, Bővíz, Ökrös – Márta, Kolompár. Csere: Ajtay, Vugernicsek, Lakos, Beczúr.

Edző:

Siket Lajos.

Góllövők:

Besenyei (2), Ambruzs (2), Bihari (2), Dömötör, Meszlényi, Ökrös. A nap negyedik találkozóján két, a magyar I. osztályú U13-as bajnokságban szereplő gárda mérte össze tudását. Ritkán adódik, hogy Kandó Róbert, a vásárhelyi fiatalok trénere maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével, nos ezen a délutánon méltán lehetett az, hiszen fiai remek első félidőt produkálva győzték le a nagy riválisnak számító Békéscsaba UFC labdarúgóit.

Hódmezővásárhelyi FC U13 – Békéscsaba UFC 7-4 (4-0)

HFC:

Vaits M. – Bán B., Vékony, Gyürki M., Rau – Rébék, Borsodi – Rostás R., Sipos Z., Sipos G. – Kecskeméti.

Csere:

Nagy M., Fenesi Sz., Ugrai, Szántó K.

Edző:

Kandó Róbert.

A vásárhelyi gólszerzők:

Kecskeméti (4), Sipos Z., Szántó K., Ugrai. A nap zárásaként a HFC U19/B gárdája a megyei II. osztályú felnőtt bajnokságban remek őszt záró Mártély SK csapatával mérkőzött. Érdekesség volt, hogy a vendégek kapuját vendégjátékosként ugyanaz a Molnár Milán védte – nem is rosszul - aki a nap első találkozóján még a mindszentiek hálóőre volt. A mérkőzésen a rutin még legyőzte a fiatalos lendületet, de a vásárhelyi fiatalok remekül helytálltak.

Hódmezővásárhelyi FC U19/B – Mártélyi SK 2-4 (1-3)

HFC:

Dragomér – Kurucz, Kuhár, Kovács Á., Gajdán – Lázár D., Szatmári P. – Visnyei, Varga I., Molnár Zs. – Horváth Cs.

Csere:

Orovecz S., Horváth L., Sólya.

Edző:

Vinnai István.

Mártély:

Molnár M. – Dencsi, Szabó A., Sajti, Papp D. – Baranyi K., Borbás P., Mihály L., Papp Z. – Kiss L., Hegyi. Csere: Barta, Miski, Sági Á., Szabó Á., Arany, Kovács V.

Edző:

Baranyi Béla.

Góllövők:

Varga I., és Orovecz S., ill. Kiss L. (3) és Miski. Vasárnap újabb négy felkészülési találkozónak ad otthont a vásárhelyi stadion műfüves pályája. 11 órakor ismét pályára lép a HFC II. megyei I. osztályú gárdája, amely a megyei II. osztály éllovasát, a Szentesi Kinizsit fogadja. Ezt követően 13 órától a HFC U17/B a mindszentiek 16 éveseivel mérkőzik, majd egy új alakuló kapcsolat első lépéseként a Martfű SE 13, illetve 15 évesei látogatnak a hasonló korú vásárhelyiekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.