Sport

Kézilabda: győzelemmel kezdte a tavaszt a HLKC

Kézilabda: győzelemmel kezdte a tavaszt a HLKC

2013. február 21., csütörtök
Kézilabda: győzelemmel kezdte a tavaszt a HLKC

A Szeghalmi NKC elleni őszről elmaradt mérkőzések lejátszásával megkezdődött a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt és junior csapata számára a tavaszi szezon az NB II-es női kézilabda bajnokság délkeleti csoportjában.

A vásárhelyi felnőtt gárda felkészülése nem volt zökkenőmentes, hiszen két alapemberüket is elveszítették a téli szünetben.

Kovács Dorina

tanulmányai miatt átmenetileg felhagyott a versenyszerű sportolással, míg

Hegyi Diána

térdoperáció után csak csökkentett edzésmunkával tudott készülni. A télen a vásárhelyiekhez visszatért

Gál Adrienn

viszont még nem léphetett pályára, hiszen a találkozó eredeti időpontjában még nem volt a HLKC játékosa. Mindezek ellenére a két pont megszerzése kötelező volt a csapat számára, hiszen győzelme esetén megkezdhette a felzárkózást a középmezőnyhöz. A mérkőzés nagyszerűen indult, hiszen a kezdeti “tapogatózás” után magabiztos előnyre tettek szert a vásárhelyiek. Határozott, kemény védekezésüknek nem találták az ellenszerét a vendégek, és támadójátékuk is hatékony volt, így jelentős (11 gólos előnnyel) vonulhattak pihenőre. Fordulás után sajnos a magabiztos vezetés tudatában már nem tudták megismételni az első félidei játékot, érthetetlen hibák és bizonytalanságok sora következett, így a nagyszerűen küzdő szeghalmiak fokozatosan faragták le a hátrányukat, de a hazaiak győzelme a nagy félidei előny következtében így sem forgott veszélyben. Parázs, lapokban és kiállításokban gazdag végjátékban végül a HLKC magabiztos győzelmet aratott, azonban második félidei játékuk “megfejtésre vár”.

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC 29-25 (19-8)

HLKC:

Tóth – Sajtos 1, Tószegi 4, Török 3, Kiss 6, Domján 3, Miklós 4.

Csere:

Balogh V. (kapus), Molnár (kapus), Hegyi 8, Krumesz, Szabó, Blaskovics, Fürcht.

Szeghalmi NKC:

Nyilas - Nagy 6, Csikós 8, Székely, Varga 6, Sáfián 3, Szabó.

Csere:

Panyik O., Panyik N., Hőgyes 2, Balogh (kapus), Kozák. Sipter Lajosné edző:

“Az első félidőben nagyszerű játékot produkáltunk. Csapatként is jól működtünk, és számos jó egyéni teljesítmény is akadt. A nagy előny a második félidőben kicsit kényelmessé tette játékunkat, a félidő derekáig tartó hullámvölgyünket a jól játszó szeghalmi csapat kihasználta és sikerült felzárkózniuk. Győzelmünk azonban így is magabiztos és megérdemelt volt, amihez gratulálok játékosaimnak.”

Junior mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC 39-26 (21-14) A hétvégén hivatalosan is megkezdődik a tavaszi idény az NB II-es női kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjában. Megyénk mindhárom csapata hazai pályán, győzelmi esélyekkel lép pályára. A bajnoki címért küzdő, a listavezető gyulaiakkal azonos pontszámmal a második helyen álló Maros-menti NKSE szombaton 17 órakor az elmúlt évi bajnok, de jelenleg csak ötödik Abonett KC-t fogadja, ugyanebben az időpontban a nyolcadik helyre előrelépett HLKC a tizedik Békéscsabai ENKSE II. gárdáját látja vendégül a Hódtói Sportcsarnokban. A negyedik helyen telelő Kisteleki KK vasárnap 15 órakor a harmadik helyezett Szarvasi NKK csapatával mérkőzik, hazai győzelem esetén a két gárda helyet cserélhet egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.