Karate: Eb-bronzérmes hölggyel erősít a Tisza Volán SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tisza Volán SC nemrégiben megalakult, és szeptember óta a versenyrendszerben is sikeresen működő karate szakosztálya újabb taggal bővült: kedd óta a nagy múltú klubot erősíti Lassingleitner Fruzsina Európa-bajnoki bronzérmes, ötszörös magyar bajnok karatés.

Mint arról a korábbiakban már hírt adtunk, a Tisza Volán SC új sportágában, a karatéban határozottan lépett a tatamira. A csapathoz csupa válogatott kerettag sportoló érkezett, köztük a junior vb-bronzérmes Kőhegyi Zoltán. Az őszi szezon szereplésein be is bizonyosodott, hogy az igazolások jól sikerültek, a fiatalok sikert sikerre halmoztak a kvalifikációs versenyeken. Borzi Balázs, Höning Alexander, Höning Ádám és Höning Dávid ha az Európa-bajnokságra nem is, a világ- és kontinensbajnokság utáni legnagyobb megmérettetésnek számító márciusi Balkán-bajnokságra sikeresen kvalifikálták magukat. E versenyről annyit érdemes tudni, hogy 15 ország indíthatja az adott kategóriában 3 legjobb versenyzőjét. Kőhegyi ide is első helyen íratta be a nevét, de neki sikerült a törökországi Európa-bajnokságra is kijutnia az U21-esek -68 kg-os súlycsoportjában.

A csapat ezúttal női vonalon erősödött, és bizony nem akárkivel. A szegedi egyesülethez igazolt kedden Lassingleitner Fruzsina, Magyarország egyik legjobb és az aktívan versenyzők közül az egyik legeredményesebb hölgy karatésa. Számos egyéni sikerén felül Klima Zsuzsa és Tóth Beatrix mellett Fruzsina meghatározó tagja volt annak a csapatnak, amelyik 2009-ben a horvátországi az Eb-n bronzérmet hozott, amit egy hónappal később a régiók Európa-bajnokságán még egy harmadik hellyel sikerült megfejelniük.

Lassingletiner Fruzsina a hétvégi Magyar Tatami Kupán indul először a Tisza Volán SC színeiben.

Lassingleitner Fruzsina főbb eredményei: Eb 3. hely – felnőtt női csapat, 2009, Zágráb; Régiók Eb-je női csapat, 3. hely, Madrid; Vb 8. hely 2008, Tokio -60 kg; Eb 5. hely 2009, Zágráb -61 kg; Eb 7. hely 2010, Athén -61 kg; Eb 7. hely Zürich, 2011 -61 kg; 5-szörös felnőtt Magyar Bajnok.

Előző sztori

A szolgalmi jog hazai áldozatai

Következő sztori

Ha Verdi dzsesszre hangol – Vásárhelyen a Classic Club Singers