//

Interneten gyűjtenek a szülők beteg gyermekük kezelésére – segítsen, aki tud!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az agyi bénulás miatt mozgássérült, 11 éves Fekete Kristóf gyógykezelésére kezdett gyűjtést családja az interneten. A speciális SDR eljárás összköltsége elérheti a 12 ezer eurót, melyet a család csak segítséggel tud finanszírozni.

Egy speciális, ám igen költséges, Ausztriában elvégezhető műtéttel segíthetnének a 11 éves Fekete Kristófon, aki mozgási nehézségekkel küzd egy születésekor kapott agyvérzés miatt. A szülők nem adták fel a küzdelmet fiukért, az SOS Szolgálat Alapítvány segítségével felvették a kapcsolatot a bécsi Stammzellen Klinikával, ahol egy speciális SDR eljárással segíthetnének a gyermeken. Mivel a műtét költsége meghaladhatja a 11-12000 eurót is, a szülők adakozók segítségét kérik. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelüket alább olvashatják!

“Fekete Kristóf 2001. november 06-án született az I számú szülészeti klinikán (Baross utca) 30. hétre 1800 grammal és 40 cm-rel. A születés közben oxigénhiány következtében súlyos agyvérzést kapott. A klinika emberfeletti erőfeszítésének köszönhetjük a Kristóf életét. 2001. december elején átvitték a Madarász utcai gyermek klinikára és 2001 december 10-én Paraicz professzor úr jobb oldali Vertucio-peritoneális Shunt beültetést végzett el. Sajnos tavaly ősszel a professzor úr elhunyt, de mi örökké hálával gondolunk rá. Ezek után 1 éven belül 3 műtéten esett át és 5 évesen Adductor tenotomia et achillotomia- val műtötték. Azóta rövid távon gurulós járókerettel közlekedik, de hosszabb távon kerekesszékre van utalva.

Születése óta a Szigetszentmiklósi Konduktív fejlesztési óvodában erre képesített szakemberek foglalkoznak vele (ezért külön köszönetet mondunk Gabi néninek, aki sok tanáccsal látott el minket és rengeteget segít nekünk a mai napig is). Kristóf most egy integrált egyházi iskolába jár. Az osztályban (4.-es) ő az egyetlen sérült gyerek. Az osztálytársai sok felnőttet meghazudtolva egyből befogadták. Jó tanuló és a tanárok nem kivételeznek vele, mert volt már olyan is, hogy neki lett egyedül az osztályban hibátlan a matek dolgozata.

Egy hónappal ezelőtt a ” Napló” című műsorban láttuk egy kisfiút, akit egy úgynevezett SDR eljárással műtöttek meg. A kisfiú kortörténete nagyon hasonlított a Kristóféhoz. Pár napos kutatás és érdeklődés után eljutottunk az SOS Szolgálat Alapítványhoz. Az Alapítvány elnökével felvettük a kapcsolatot és felkértük, hogy szervezze meg a külföldi gyógykezelést. Az Alapítvány elküldte az orvosi papírjainkat Bécsbe Stammzellen Klinikára, ahonnan számunkra pozitív visszajelzést kaptunk. De ennek a költsége kb. 11-12000 euro. Tekintettel arra, hogy saját, családi, rokoni, illetve baráti forrásaink összessége sem elegendő erre, ezért az Alapítvánnyal együtt gyűjtésbe kezdtünk.”

A felajánlásokat két módon juttathatják el a szülőkhöz:

1. A befizetett adó egy százalékával
– A kedvezményezett neve: S.O.S. Szolgálat Alapítvány
– A kedvezményezett adószáma: 18764325-1-14
– megjegyzés: “Fekete Kristóf gyógyítására”

2. Bankszámlára történő befizetéssel vagy átutalással
– Számlaszám: Erste Bank 11600006-00000000-07010055
– Közlemény: “Fekete Kristóf gyógyítására”

A Fekete család minden forintot mélységes köszönettel fogad!

Előző sztori

Helyre állt a régi rend – újra egyirányú az Oskola utca + FOTÓK

Következő sztori

Szegedi vagyonnyilatkozatok: „mozogtak” az ingatlanok, nőttek a megtakarítások