Bulvár

Illegális tűzijáték-lerakat Kiskunfélegyházán

Illegális tűzijáték-lerakat Kiskunfélegyházán

2013. február 27., szerda
Illegális tűzijáték-lerakat Kiskunfélegyházán

Illegális tűzijáték-lerakatot találtak a pénzügyőrök egy kiskunfélegyházi háznál, az ingatlanon több mint ötszáz doboz pirotechnikai eszközt, valamint csaknem négyezer írható CD-t és DVD-t foglaltak le - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a napokban tartott ellenőrzés során a tulajdonos személygépkocsijából 354 doboznyi, majd a ház garázsából további 190 doboznyi, különböző méretű és fajtájú tűzijáték került elő. A garázsban emellett 3815 írható CD-t és DVD-t is találtak, amelyekre a hordozói díjat nem fizették meg. Az eljárás során az ott lakó, magyar állampolgárságú férfi úgy nyilatkozott, hogy a tűzijátékokat, valamint az adathordozókat Lengyelországban vásárolta, és azért hozta Magyarországra, hogy értékesítse. A pénzügyőrök az előkerült, több százezer forint piaci értékű pirotechnikai eszközt, valamint a CD-ket és a DVD-ket lefoglalták. A tulajdonos ellen a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság munkatársai polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés, míg a pénzügyi nyomozók szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetése miatt indítottak eljárást - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.