Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Szórakozás

Hétfői programajánló: Slam Poetry a Rongyban, filmklub a Somogyiban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

FISZ Klub Slam Poetry Műhelyének vendége Závada Péter és Simon Marci költő, slammer lesz a Rongyban. A Somogyiban a Pipás Pista és társai című dokumentumfilmet vetítik, mag a Millenniumiban párkapcsolati tréning lesz a Házasság Hete programjaként.

17 óra Somogyi-könyvtár vetítőjében Filmklub Extra. Az MTVA Szegedi Stúdió filmjeiből Bubryák István válogat. A Pipás Pista és társai, a szegedi tanyavilág gyilkos asszonyának dokumentumfilmjét láthatják az érdeklődők. Megszólalnak Pipás leszármazottai, a felbujtó asszonyok gyerekei, a rokonok, a barátok, a jó komák, a szemtanúk. A film 2983-ban készült, a 98 perces alkotás rendezője Embr Judit. A Pipás Pista és társai című film januári vetítése iránt annyian érdeklődtek, hogy a könyvtár vezetése úgy döntött, februárban extra lehetőséget biztosít a Filmklubnak a film megismétlésére.

A Házasság Hete keretében a Millenniumi Kávéház Klubtermében 17.30-tól Egymás tükrében – Párgyakorlatok másképp. A foglalkozást Szászi Balázs és Szásziné Fehérváry Anikó családterapeuták, a Remény Háza munkatársai vezetik. Előzetes jelentkezés a csaladkozpont@gmail.com e-mail címen vagy a 20/82-80-476-os telefonszámon.

18 órakor az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgó társalgójában a Vámbéry nyomában Üzbegisztánban című filmet vetítik. A Szegedi Közéleti Kávéház estjén az előadó Klonkai László c. egyetemi docens lesz.

Stojsic Jovan zongoraest, Piano Club Bossa Bar 18 órától a Piano Clubban. Zenei célkitűzésük a változatosság és a műfaji minőség jegyében, a klasszikusoktól kezdve, a folyamatos élőzenei koncerteken, zongora esteken át, a legfrissebb dj szettek felvonultatása, ezzel is minél szélesebb repertoárt szolgáltatva. 18 órától a zongoránál Stojsic Jovan bárzongorista, míg 20-tól 24 óráig BOSSA BAR, world, bossa nova, brazilian grooves, latin jazz, samba soul…

FISZ Klub Slam Poetry Műhely a Rongy Kocsmában 19 órától. A vendég Závada Péter alias ÚJONC (AKPH) és Simon Marci költő, slammer. Závada Péter 1982-ben született Budapesten. Az ELTE angol-olasz szakán diplomázott. Hónapokig élt Kaliforniában, Rómában majd Párizsban. Dolgozott nyelvtanárként és reklámszövegíróként. Kamaszkorától fogva az Akkezdet Phiai rap és slam poetry csapat tagja. 2009 óta publikál verseket, első könyve Ahol megszakad címmel jelent meg. Simon Marci 2004-ben Nívódíjat kapott a Mozgó Világtól, míg 2010-ben megjelent Dalok a magasföldszintről című kötetéért 2011-ben abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Makói Medáliák elsőkötetesek díját kapta Makó városától.

Gólya Felező Buli – a túlélőknek és párjaiknak 22 órától a JATE Klubban. A házigazda Dj. Gesbin és Dj. Egon Gólyáknak és párjaiknak a belépés ingyenes!

Folyamatos kiállítások, programok

A Somogyi-könyvtár kiállításokkal csatlakozik a Házasság Hete programjaihoz, két színes összeállítás is megnyílt a bibliotékában. A  „…Hogy Veled végre magammá lehessek…” – Párok a képzőművészeti albumok tükrében című, február 20-áig látható tárlatot a könyvtár művészeti gyűjteménye állította össze, míg a Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja „Veled vagyok egész” címmel az utóbbi évek szegedi Házasság Hete-rendezvényiből válogatott (március 6-áig megtekinthető) fotókat. A felvételek – döntő részben a SZEGEDma.hu fotóriportere, Gémes Sándor, illetve Erhardt Gyula, a Házasság Hete szervezőcsoport tagja munkái – különleges pillanatokat örökítenek meg, egyedi hangulatot tükröznek.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Hírzóna

Plasztik ladikot avatnak Mártélyon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Évszázados hagyományt gondolt újra a Tiszai PET Kupa.

Tovább olvasom

Kultúra

Kegyetlen, de feledhetetlen bosszúsztori a Belvárosi Moziban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az Oldboy egy kegyetlen, de a maga módján mégis felemelő, és feledhetetlen katarzist ígérő dráma 120 percben.

Tovább olvasom

Hírzóna

Víz alá került az algyői szabadstrand is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem érdemes meglátogatni a tiszai strandokat.

Tovább olvasom

Aktuál