Hátország: a futsalt népszerűsítik a Csonkában

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két napos rendezvénnyel népszerűsítik a futsalt a Csonka János Szakközépiskola tornacsarnokában, mintegy 150-200 fiatal részvételével.

10 csapat részvételével pénteken és szombaton zajlik a XI. Csonka-kupa és VIII. Konczos István Futsal Emléktorna a Csonka János Szakközépiskola tornatermében. Az esemény célja a sportág népszerűsítése, hogy minél több gyermeket bevonjanak a teremlabdarúgás tömegesítésébe. Mint Zsemberi Erika főszervezőtől megtudtuk, Szegedről a rendező Csonkán kívül az Eötvös-gimnázium, a Piarista Gimnázium, a József Attila tagintézmény, a Móravárosi Általános Iskola, a Krúdy-szakközépiskola, a Vedres-szakközépiskola, a School of Buseines, és a külön labdarúgóosztállyal is rendelkező Deák-gimnázium, míg Kiskunhalasról az ugyancsak hagyományos résztvevőnek számító Vári Szabó szakközépiskola vesz részt a megmérettetésen. Mint az egykori kiváló szegedi női kosaras hozzátette, a péntek délelőtt lebonyolított kosárlabdaversenyekkel együtt összesen 150-200 gyerek és fiatal sportolópalánta vesz részt a tornán.

A kosárlabdaversenyeket követően péntek délután kezdődtek a rendezvény futsalmérkőzései, melyek már az első napon látványos, izgalmas, pergő 10 perces csatákat hoztak, amelyek délutánba nyúlóan szombaton is folytatódni fognak. A rendezvény egyik támogatója az Ujszegedi TC is, amelynek utánpótláskorú futsalosai ott vannak a csapatokban, valamint a rendezvény kiemelt támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága is. A szombat délutáni eredményhirdetések során a díjakat az MLSZ területi igazgató, Nógrádi Tibor adja majd át.

Előző sztori

Labdarúgás: átigazolások és edzői elvárások a megye második vonalában + TABELLA

Következő sztori

Szombaton is télies útviszonyokra kell készülni