Sport

Hátország: a futsalt népszerűsítik a Csonkában

Hátország: a futsalt népszerűsítik a Csonkában

2013. február 22., péntek
Hátország: a futsalt népszerűsítik a Csonkában

Két napos rendezvénnyel népszerűsítik a futsalt a Csonka János Szakközépiskola tornacsarnokában, mintegy 150-200 fiatal részvételével.

10 csapat részvételével pénteken és szombaton zajlik a XI. Csonka-kupa és VIII. Konczos István Futsal Emléktorna a Csonka János Szakközépiskola tornatermében. Az esemény célja a sportág népszerűsítése, hogy minél több gyermeket bevonjanak a teremlabdarúgás tömegesítésébe. Mint

Zsemberi Erika

főszervezőtől megtudtuk, Szegedről a rendező Csonkán kívül az Eötvös-gimnázium, a Piarista Gimnázium, a József Attila tagintézmény, a Móravárosi Általános Iskola, a Krúdy-szakközépiskola, a Vedres-szakközépiskola, a School of Buseines, és a külön labdarúgóosztállyal is rendelkező Deák-gimnázium, míg Kiskunhalasról az ugyancsak hagyományos résztvevőnek számító Vári Szabó szakközépiskola vesz részt a megmérettetésen. Mint az egykori kiváló szegedi női kosaras hozzátette, a péntek délelőtt lebonyolított kosárlabdaversenyekkel együtt összesen 150-200 gyerek és fiatal sportolópalánta vesz részt a tornán. A kosárlabdaversenyeket követően péntek délután kezdődtek a rendezvény futsalmérkőzései, melyek már az első napon látványos, izgalmas, pergő 10 perces csatákat hoztak, amelyek délutánba nyúlóan szombaton is folytatódni fognak. A rendezvény egyik támogatója az Ujszegedi TC is, amelynek utánpótláskorú futsalosai ott vannak a csapatokban, valamint a rendezvény kiemelt támogatója a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád Megyei Igazgatósága is. A szombat délutáni eredményhirdetések során a díjakat az MLSZ területi igazgató, Nógrádi Tibor adja majd át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.