Közélet

Elhunyt Jurkovics János

Elhunyt Jurkovics János

2013. február 18., hétfő
Elhunyt Jurkovics János

Elhunyt Jurkovics János, az MTV Szegedi Regionális Stúdiójának vezetője. Kollégái, barátai este hét órától gyertyagyújtással emlékeznek az újságíróra az MTV szegedi stúdiójában.

Hosszú betegséget követően elhunyt

Jurkovics János

, a Magyar Televízió Szegedi Regionális Stúdiójának vezetője. 53 éves volt. Jurkovics János a Bessenyei György Tanárképző Főiskola és a MÚOSZ újságíró-iskolájának elvégzését követően 1984-ben a Szolnok Megyei Néplapnál kezdett el dolgozni, majd több kollégájával megalapította a Maholnap című, rendszerváltozást szorgalmazó hetilapot. Később létrehozta a Telegráf című újságot, amelyet főszerkesztőként jegyzett. Az újságíró 1992-től kezdett el a Magyar Televízió híradójánál dolgozni. A következő esztendőtől a szolnoki tudósítói posztot töltötte be, egy országrész történéseiről informálta napról-napra a nézőket, egyúttal az MTV számos műsorának - A hét, Parlamenti Napló, Patrin, Mérleg, Aranyfüst - rendszeres alkotója volt, majd 2001-től a körzeti stúdió vezetője lett. Amíg betegsége engedte, aktívan részt vett a szegedi közéletben. Magyar-könyvtár szakos tanárként diplomázott, így az olvasás és a könyvek szeretete végig kísérte életét. „Itt volnék én otthon” címmel novellás kötetet írt, de szívesen ragadott olykor ecsetet és készített portrékat barátairól, munkatársairól. Igazi művész ember volt, imádta a zenét, gitározott is egy beatzenekarban. A banda rendszeresen vizsgázott a szórakoztatózenei központ illetékes bizottsága előtt, az engedélyeket egy ideig meg kellett hosszabbítgatni, aztán már nem. Jánosnak élete végéig szóló engedélye volt arról, hogy játszhat. Ez az engedély ma lejárt, Jurkovics János 53 éves volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.