Közélet

Csütörtökön tartják a pszichológia napját Szegeden

Csütörtökön tartják a pszichológia napját Szegeden

2013. február 20., szerda
Csütörtökön tartják a pszichológia napját Szegeden

Ingyenes előadásokkal várják az érdeklődőket Budapesten, Szegeden és Debrecenben a pszichológia napján; a szombati fővárosi rendezvény középpontjában a sport és egészség pszichológiája áll.

A budapesti témaválasztás apropóját a 2012-es londoni olimpia, az ott elért magyar eredmények, illetve a felkészítésben szerepet játszó pszichológiai munka kínálta. A szakértők az ötkarikás játékokon elért eredményeket a magyar sportpszichológia sikereként is jegyzik. Az élsportolók felkészítése mellett szó lesz egyebek mellett a vitorlázás egészségnövelő hatásairól, a sport és a szexuális aktivitás összefüggéseiről. A neves előadók bepillantást engednek azon vizsgálatokba is, amelyek a mellékhatásokkal kapcsolatos negatív placebo-hatásokat, a koffein, az alkohol, avagy a sport placebo-hatását elemzik - közölte a Magyar Pszichológiai Társaság szerdán az MTI-vel. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán

Dulin Jenő

a vitorlázás egészségnövelő hatásáról,

Járai Róbert

a paralimpia bajnok pszichés felkészítéséről beszél a hallgatóságnak.

Lénárt Ágota

A 2012-es londoni olimpia a magyar sportpszichológia sikere is,

Bárdos György

Egészséglabor, placebo a sportban, míg

Fischer Miklós

A sportolók pszichés felkészítése az olimpiai sikerre címmel tart előadást.

Urbán Róbert

arra keres választ, hogy a testmozgás valóban javítja-e a lelki egészséget és a mentális képességeket,

Hevesi Krisztina

a szexuális aktivitás és a sportteljesítmény viszonyát elemzi. Szegeden csütörtökön, Debrecenben február 28-án rendezik a pszichológia napját, a Pécsi Pszichológus Napokat március 28. és 30 között tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.