/

A Ságvári gimnáziumban népszerűsítik a természettudományokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, illetve az USA Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon, 2010-ben indította el a „Meet the scientist” programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel.

A program célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében. A sikerre való tekintettel a program az idei tanévben is folytatódik, összesen 10 (fővárosi és vidéki) középiskolában.

A program következő rendezvényére 2013. február 13-án, 14:15 órától a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban (6722 Szeged, Szentháromság u. 2.) kerül sor.

A rendezvényt Mogyorósi Péter, a Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója nyitja meg. Bemutatkozik egy fiatal feltaláló is, Papp Gergely – a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének diákja -, akit a MISZ benevezett az idei tudományos, műszaki versenyek olimpiájára, melyet Arizonában rendeznek.

Az előadó Bagyinka Csaba, a MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Biofizikai Intézetében tudományos tanácsadó, korábbi Fulbright-ösztöndíjas lesz, aki „Rend és rendezetlenség a természetben, avagy hogyan lesz csíkos a zebra és pöttyös a katica?” címmel tart előadást.
Az előadást követően pedig a Csodák Palotája munkatársa az előadáshoz kapcsolódó, látványos kísérleteket mutat be a fiataloknak.

Előző sztori

Három embert mentettek meg a kihűléstől a rendőrök

Következő sztori

Strandfoci: Takács Renátóval nyert nemzetközi tornát a magyar bajnok