Egyetem

A Ságvári gimnáziumban népszerűsítik a természettudományokat

A Ságvári gimnáziumban népszerűsítik a természettudományokat

2013. február 12., kedd
A Ságvári gimnáziumban népszerűsítik a természettudományokat

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, illetve az USA Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon, 2010-ben indította el a „Meet the scientist” programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel.

A program célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében. A sikerre való tekintettel a program az idei tanévben is folytatódik, összesen 10 (fővárosi és vidéki) középiskolában. A program következő rendezvényére 2013. február 13-án, 14:15 órától a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban (6722 Szeged, Szentháromság u. 2.) kerül sor. A rendezvényt

Mogyorósi Péter,

a Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója nyitja meg. Bemutatkozik egy fiatal feltaláló is,

Papp Gergely

- a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének diákja -, akit a MISZ benevezett az idei tudományos, műszaki versenyek olimpiájára, melyet Arizonában rendeznek. Az előadó

Bagyinka Csaba

, a MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Biofizikai Intézetében tudományos tanácsadó, korábbi Fulbright-ösztöndíjas lesz, aki „Rend és rendezetlenség a természetben, avagy hogyan lesz csíkos a zebra és pöttyös a katica?” címmel tart előadást. Az előadást követően pedig a Csodák Palotája munkatársa az előadáshoz kapcsolódó, látványos kísérleteket mutat be a fiataloknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.