Veszélyeztetett magyar kígyó megmentéséről az Agórában

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kizárólag Magyarországon él, és a Kárpát-medence legveszélyeztetettebb állatának számít a rákosi vipera – a faj védelmében indult program fontosságáról és részleteiről tartanak előadást csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Csatlakozásunkkal Magyarország is számos természeti értékkel gazdagította az Európai Uniót. Ezen értékeink közül különösen nagy jelentőségűek azok, melyek csak hazánk területén fordulnak elő, mint például a rákosi vipera. Sajnos ez a kistermetű mérgeskígyó az elmúlt évtizedek során szinte a szemünk láttára szorult vissza és tűnt el ismertebb előfordulási helyeiről. Jelenleg a magyar gerinces fauna elismerten legveszélyeztetettebb faja, teljes magyarországi állományát 500 példánynál is kevesebbre becsüljük.

A faj végleges eltűnését megelőzendő dolgozta ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt a hosszútávú programot, melynek elsődleges célja a faj fennmaradásának biztosítása.

A programról Halpern Bálint projektvezető tart előadást “Rákosi vipera-védelem a Kárpát-medencében” címmel január 10-én, 18 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában (Szeged, Gogol utca 32.). A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Előző sztori

Százmilliós szegedi ékszerlopás elkövetői rendőrkézen + VIDEÓ

Következő sztori

Mórahalmon találkoztak a helyi védelmi bizottság vezetői