Közélet

Szeles, de enyhe idő lesz a hétvégén

Szeles, de enyhe idő lesz a hétvégén

2013. január 3., csütörtök
Szeles, de enyhe idő lesz a hétvégén

A hétvégén többfelé viharossá fokozódhat a szél, de mindeközben enyhe idő várható. Éjszaka várhatóan nem csökken mínusz 4 fok alá a hőmérséklet, nappal helyenként 10 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Mint írták: pénteken néhány órára kisüt a nap, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől a Dunántúlon egyre többfelé várható eső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 Celsius-fok között valószínű. Szombaton Nyugat-Dunántúlon erősen felhős idő várható, máshol általában legalább néhány órára kisüt a nap. A Nyugat-Dunántúlon szórványosan és máshol is lehet záporeső, északkeleten akár hózápor is kialakulhat. Szombaton elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 közötti hőmérséklet várható, a nappali maximumok plusz 4 és plusz 11 fok között alakulhatnak. Vasárnap néhány órás napsütés ígérkezik, nyugaton és északkeleten viszont többnyire erősen felhős idő várható. Helyenként zápor, keleten hózápor is előfordulhat. Néhol még vasárnap is megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű, míg napközben többnyire plusz 2 és plusz 8 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.