Gazdaság

Százmilliárd forint mellékutak felújítására

Százmilliárd forint mellékutak felújítására

2013. január 3., csütörtök
Százmilliárd forint mellékutak felújítására

Az Új Széchenyi-terv keretében 1315 kilométernyi mellékút felújítására van lehetőség az idei esztendő végéig, a programra európai uniós támogatásból 110 milliárd forint áll rendelkezésre – tudta meg a Magyar Hírlap.

Tavaly a lap csütörtöki száma szerint 360 kilométer hosszú gyenge minőségű mellékút újult meg az országban, a beruházások leginkább a hátrányos helyzetű régiókban valósultak meg. Mint

Pécsi Norbert Sándor

, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a lapnak elmondta, a döntéshozók leginkább gazdasági szempontok szerint, valamint az úthálózat minősége alapján rangsorolják a fejlesztéseket. A tervek kialakítása és a megvalósítás során az egyik legfontosabb szempont, hogy a kistelepülésekről könnyen elérhetővé tegyék a térségi központokban található óvodákat, iskolákat, orvosi rendelőket és a munkahelyeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.