Közélet

Schiffer pártján a Csongrád megyei LMP-sek

Schiffer pártján a Csongrád megyei LMP-sek

2013. január 28., hétfő
Schiffer pártján a Csongrád megyei LMP-sek

„A Csongrád megyei LMP választmánya egységes, senki sem jelezte távozását” – tájékoztatta portálunkat Málovics György. A párt megyei szóvivője úgy látja, a kilépések tisztább képet teremtenek, ami a választók dolgát is megkönnyíti.

„Lehetett sejteni, hogyha a Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatcsomagját nem fogadják el, akkor kilépésekre kerülhet sor, de azt, hogy kik és hányan, erről hivatalos információk nem voltak” – nyilatkozta portálunknak

Málovics György

a hétvégi LMP-kongresszus kapcsán

. A Lehet Más a Politika megyei szóvivője hozzátette, a novemberi döntést erősítette meg a többség a kongresszuson, vagyis azt, hogy nagyon szigorú feltételek mentén lehet csak választási együttműködésről beszélni. „A többség most megerősített állásfoglalása olyan garanciális elemeket is tartalmaz például, hogy nem támogatunk olyan miniszterelnök-jelöltet, aki korábban már betöltötte ezt a posztot, illetve, hogy nem működünk együtt átláthatatlan és potenciálisan zavarosban szerzett oligarchapénzekből finanszírozott szervezetekkel. Ebbe a körbe potenciálisan beletartozhat a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány, bár természetesen ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni” – részletezte.

Az ökopolitikai célok hasonlóak, de a megvalósítás más

Schiffer András

„egy hajóban két irányba nem lehet evezni” kijelentését Málovics azonban árnyalná, szerinte több ponton a most kilépők és a párttöbbség azonos véleményen van a közpolitikai célok tekintetében. „

Jávor Benedek

komolyan gondolja, hogy Paksot nem kell bővíteni,

Scheiring Gábor

továbbra is komolyan gondolja, hogy ökológiai reformra lenne szüksége Magyarországnak, míg

Szabó Rebeka

a kormányzat jelenlegi földpolitikáját továbbra is megváltoztatná. Az ökopolitika megvalósításához vezető utakat azonban homlokegyenest látjuk” – jelentette ki. Kérdésünkre elmondta, a Csongrád megyei választmány egységes, az úgynevezett „kemény mag” szintén, és a tagság irányából sem érkezett olyan kritika, ami azt mutatná, hogy nem egységes az LMP megyénkben, senki nem jelezte eddig kilépési szándékát. Málovics szerint idővel fog kiderülni, hogy mit hoznak a mostani kilépések, de úgy látja, ha marad az eddigi huzavona, az sokkal többet ártott volna a pártnak. „Az LMP-ről az utóbbi időben semmilyen szakpolitikával kapcsolatos érdemi hír nem jelent meg a sajtóban, csak a belső konfliktusok láttak napvilágot. Most tisztul a kép, ami pozitívum, másrészt mivel a választók is megosztottak, elképzelhető, hogy eleinte a két szervezetnek a támogatottsága csökken. Ez hosszútávon azonban megváltozhat” – jegyezte meg. A párt megyei területi szóvivője úgy látja, nincs szó pártszakadásról, hiszen az LMP-ből a párttagság közel 10%-a jelezte kilépési szándékát. A cél az, hogy a hamarosan megalakuló zöld baloldali párt és a Lehet Más a Politika egymás komplementereként működjön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.