Közélet

Moszkvába megy a hó végén Orbán Viktor

Moszkvába megy a hó végén Orbán Viktor

2013. január 24., csütörtök
Moszkvába megy a hó végén Orbán Viktor

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin meghívására január 31-én egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten.

Oroszország Magyarország második legnagyobb, az Európai Unión kívüli országok között pedig az elsőszámú kereskedelmi partnere - mondta az államtitkár. Az orosz gazdasági növekedés háromszázalékosnál nagyobb, idén Magyarországon is beindul a növekedés, így bőven van lehetőség a két ország közötti gazdasági együttműködés fejlesztésére - tette hozzá.

Szijjártó Péter

elmondta, hogy a két ország közötti kapcsolatok fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság és az ipar területén van lehetőség, de természetesen energiaügyi kérdések is szóba kerülnek. Utóbbiak között említette az államtitkár a Déli Áramlat magyarországi szakasza építési, előkészítési munkáit, amelyek jól haladnak. Mivel Magyarország komoly szerepet szeretne játszani a távol-keleti és kaukázusi áruk Európába juttatásában, - és ebben Oroszországnak kulcsszerepe van - a közlekedési kérdések is a jövő heti tárgyalások napirendjén szerepelnek - ismertette az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.