Bulvár

Mórahalmon találkoztak a helyi védelmi bizottság vezetői

Mórahalmon találkoztak a helyi védelmi bizottság vezetői

2013. január 7., hétfő
Mórahalmon találkoztak a helyi védelmi bizottság vezetői

Január elseje óta a helyi védelmi bizottságok (HVB) elnöki tisztét - amelyet korábban a polgármesterek láttak el - már a járási hivatalvezetők töltik be, míg helyettesüket a Katasztrófavédelem delegálja.

A Mórahalmi Járási Kormányhivatalban hétfőn folytatott megbeszélést a bizottság elnökhelyettese, Hallai Zsolt tű. őrnagy, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a járás területén működő védelmi bizottságot vezető

Szántó Máriával

, a Mórahalmi Járási Kormányhivatal vezetőjével. A bizottság két vezetője megerősítette: konstruktív együttműködésre törekednek, amelynek célja az egyébként III.-as, azaz kevésbé veszélyeztetett kategóriába sorolt mórahalmi térség biztonságának szavatolása, a szükségessé váló intézkedések minél gyorsabb meghozatala. A találkozón – amelyen részt vett még

Árendás Péter

tű. százados, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese és

Vass László

tű. őrnagy, katasztrófavédelmi megbízott, a HVB leendő titkára is – döntöttek arról, hogy rövidesen kitűzik a bizottság első ülésének időpontját.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.