/

Milliárdos elvonás árnyékában: konszolidál, s nem nyilatkozik a szegedi egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A finanszírozási rendszer átalakulása miatt még nem teljesen ismert a Szegedi Tudományegyetem költségvetése, ezért az SZTE vezetése csak további információk birtokában tud nyilatkozni a szükséges lépésekről – olvasható az egyetem sajtóközleményében.


Még nem ismert az SZTE költségvetésének minden részlete

“A 2010-es 190 milliárd forintos szintről 2013-ra 134 milliárd forintra csökken a magyar felsőoktatás közvetlen állami támogatása. Ennek következményei minden intézménynél, köztük a több nemzetközi rangsorban évek óta előkelő helyen szereplő Szegedi Tudományegyetemnél is jelentkeznek.

Az év eleji elvonás után a múlt év végén több mint 800 millió forintot zároltak az SZTE költségvetéséből. A 2013-ra tervezett bevételeket érinti, hogy 4,25 milliárd forinttal kevesebb állami támogatás érkezik a szegedi egyetemre – derült ki a tavaly decemberben, az Emberi Erőforrás Minisztériumtól érkezett levélből. Ugyanakkor a finanszírozási rendszer lényeges átalakulása miatt még nem teljesen ismertek az intézményi költségvetést érintő számok. Így például a kiemelt- és kutatóegyetemek támogatására elkülönített többlet keret elosztásának szabályaira vonatkozóan sem született még kormányzati döntés. Ezért az SZTE vezetése csak további információk birtokában nyilatkozik az intézmény költségvetésének alakulásáról, miközben a tavaly kidolgozott konszolidációs terv megvalósításával törekszik az intézmény gazdasági helyzetének stabilizálásra” – áll az SZTE hétfőn este kiadott közleményében.

Előző sztori

Mesterházy: az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Következő sztori

Vízilabda: a juniorok is kipipálva az A-Híd Szeged listáján + FOTÓK