Bulvár

Lejárt a türelmi idő, ellenőrzik a kutyákat

Lejárt a türelmi idő, ellenőrzik a kutyákat

2013. január 12., szombat
Lejárt a türelmi idő, ellenőrzik a kutyákat

December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip: van, ahol csak az állatorvos, másutt viszont a helyi közterület-felügyelet emberei valóságos razziákat tartanak - írja a szombati Népszava.

A január elsejétől módosított kormányrendelet szerint minden ebet mikrocsippel kell ellátni, aminek az ellenőrzése a jegyző hatáskörébe tartozik. Ha a mulasztás kiderül, 45 ezer forint is lehet a szabálysértési bírság. A főváros XII. kerületében például kézi műszereikkel folyamatosan ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai a kutyákat, máshol azonban még a szükséges műszerek is hiányoznak. A XIII. kerületben jelenleg csak tervezési fázisban van az ellenőrzés, ám az önkormányzat egy kampányon is gondolkodik, amelyben kötelezettségükre figyelmeztetnék a kutyatulajdonosokat. "Sem jogszabályi felhatalmazással, sem eszközzel nem rendelkezünk a csipek ellenőrzésére" - reagált a Népszava megkeresésére a Fővárosi Közterület-felügyelet. Közölték: a csipek kontrollját csak befogott, megfigyelésre beszállított állatok esetében végzik az Állat-egészségügyi Szolgálatnál - olvasható a Népszavában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.