Labdarúgás: idén is izgalmas meccseket hozott Szegeden a Malac Kupa + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2013-ban immár harmadik éve rendezték meg a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség támogatásával az újévi Malac Kupát január első szombatján a Dugonics András Piarista Gimnáziumban.

A szervezők célja a kezdetektől fogva az, hogy a szegedi és Szeged környéki keresztény ifjúsági közösségek a közös játékon keresztül jobban megismerkedhessenek egymással, és barátságos légkörben futballozhassanak, mintegy kiegészítve ezzel az egész évados Don Bosco Bajnokságot, amely télen szünetel. Ennek megfelelően az idén is a 12 résztvevő csapat többsége közvetlenül kötődött valamely Szegeden vagy vonzáskörzetében működő ifjúsági keresztény közösséghez.

A kupa reggel 8.30-kor kezdődött a csoportmérkőzésekkel, majd a négy csoportból a legjobb két-két csapat egyenes kieséses rendszerben döntötte el, hogy kihez kerüljön az idén a győztest megillető serleg. 18 órakor végül izgalmasnál izgalmasabb mérkőzések után a GO csapata lett a végső győztes. Az OGC-nek – ugyanúgy, mint az elmúlt két évben – be kellett érnie a második hellyel. A gólkirályi címmel járó trófeát Németh Viktor vihette haza a DHISZ csapatából.

“Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást mindenkinek, aki segített a kupa lebonyolításában, különösen a Dugonics András Piarista Gimnáziumnak a helyszín biztosításáért, a Szeged-Belvárosi Plébániának a hangtechnikáért, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegyének. Külön köszönet illeti részünkről Serfőző Levente atyát, az egyházmegye ifjúsági referensét” – mondta el portálunknak a két szervező, Thurzó Balázs és T. Szabó Tamás, hozzátéve, bíznak benne, hogy 2014 első hétvégéjén ismét ilyen szép létszámú kupára sikerül összehívni a szegedi ifjúságot.

Eredmények:

no images were found

A csoport:
DHISZ – Messi AS 3-2
DHISZ – SZEVASZ 2-2
Messi AS – SZEVASZ 0-0

1. DHISZ 4 pont
2. SZEVASZ 2 pont
3. Messi AS 1 pont

B csoport:
Dinamo SZIKK – OGC 0-4
Dinamo SZIKK – SZIKK FC 0-2
OGC – SZIKK FC 5-1

1. OGC 6 pont
2. SZIKK FC 3 pont
3. Dinamo SZIKK 0 pont

C csoport:
Just Öngól – Öregfiúk 0-1
Just Öngól – Tóth Család 0-4
Öregfiúk – Tóth Család 1-2

1. Tóth Család 6 pont
2. Öregfiúk 3 pont
3. Just Öngól 0 pont

no images were found

D csoport:
GO – Szeged 2013 4-1
GO – W-Autó 1-2
Szeged 2013 – W-Autó 1-2

1. W-Autó 6 pont
2. GO 3 pont
3. Szeged 2013 0 pont

Negyeddöntők:
DHISZ – SZIKK FC 11-2
OGC – SZEVASZ 2-1
Tóth Család – GO 0-9
W-Autó – Öregfiúk 2-0

Elődöntők:
DHISZ – GO 3-5
OGC – W-Autó 3-1

Bronzmérkőzés:
DHISZ – W-Autó 1-3

Döntő:
GO – OGC 1-2

no images were found

Előző sztori

Akár 100 ezer felnőtt is iskolapadba ülhet – 12,5 milliárdot költ a kormány a képzésre

Következő sztori

Labdarúgás: az akadémiákon túl is van élet… - nyílt levél Vásárhelyről

Legutóbbi hasonló cikkek