Kutyákat rejtett a becipzározott utazótáska Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Becipzározott utazótáskában hajítottak egy szegedi ház udvarába két kölyökkutyát, hasonló ebeket a Belvárosi temető mellett, a síneknél is találtak. A volt gazda ellen állatkínzásért feljelentést tettek.

Szeged belvárosában, egy tömbház udvarában állatbarátok arra lettek figyelmesek, hogy a földre ledobott és becipzározott utazótáska mozog. Kinyitották, amikor is két bezárt kutyakölyök bukkant elő belőle. Ugyanebben az időben az Orpheus Állatvédő Egyesület segélytelefonján négy hasonló kölyökkutyát a Belvárosi temető Bajai úti részéről jelentettek, a vonatsínekhez dobta a szerencsétleneket egy ismeretlen elkövető. Nem kizárt, hogy a terhet jelentő kölyökkutyákat az állatkínzó egyszerűen szétszórt a városban. Ők és további sok – sok kutyus a www.ebangyal.hu oldalon keresi végső menedékét egy szerető örökbefogadó gazdi személyében.

Sokan engedik szaporodni házi kedvenceiket, emiatt sokkal több kutya és macska születik, mint amennyit felelős gazdák igényelnek. Megelőzéssel csökkenteni lehetne az állatkínzásos bűncselekmények számát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület jelmondata, hogy “Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik!”. Sokan nem tudják, hogy háziasított emlősállatot elhagyni, kitenni bűncselekmény, amiért börtönbüntetést is lehet kapni. A rendőrségi feljelentés állatkínzás gyanújában megtörtént.

Előző sztori

Természetvédelmi mentőközpontját bővítené a Szegedi Vadaspark

Következő sztori

Konzuláris napot tart Szegeden a szerb nagykövetség