Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Szolnokon is helytállt a Szedeák a kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Két kulcsemberét nélkülözve is remekül helytállt a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a magyar kupa nyolcaddöntőjének szolnoki találkozóján a házigazdák ellen. Visszavágó szerdán, Szegeden.

Szegedi szempontból meglepően jól indult a találkozó a kissé álmosan kezdő hazaiak ellen, dacára annak, hogy Bonifert Domonkos alakulatának két meghatározó embere, Anthony Gurley és Csorvási Milán, kisebb sérülés miatt ki kellett hagyja a találkozót. Sead Sehovic első pontjai után Kiss Zsolt hármasával átvette a vezetést a Szeged, s percekig ki sem engedte azt a kezéből, öt és fél minutum elteltével Andrew Jones triplájánál már hatpontos Szedeák előnyt mutatott a szolnoki eredményjelző (7-13). A különbséget és a vezetést még pár percig sikerült tartani, amelyben elévülhetetlen érdemeket szerzett a remekül lepattanózó, faultokat kiharcoló, távolról is eredményes, a játékba remek lendülettel bekapcsolódó Csorvási Levente. Aztán a negyed hajrájában megfiatalított szerkezettel játszott a Szedeák, ekkor a Szolnok Sehovic büntetőivel kiegyenlített, majd fordított is a Szolnok (25-20). Azonban a második játékrész elején sem akarta elengedni ellenfelét a Csongrád megyei alakulat, sikerült tartani a különbséget (29-25), majd egy nagyobb rövidzárlat során, kihasználva a mieink hibáit, és eladott labdáit – ekkor a triplák sem hullottak be – Simon Balázs vezérletével 10-0-s sorozatot produkáltak a hazaiak (39-25). A szünet előtti percek a szolnokiaknál Báder Mártonéi és Fodor Mártonéi voltak, magas emberei révén uralta a palánkok alatti területeket az Olaj, míg a Szedeáknál Jones kapta össze magát, ám a különbség így is tovább nőtt a két gárda között (49-33).

ONLINE!

A Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntő visszavágót a SZEGEDma.hu percről-percre frissülő, szöveges online tudósítás formájában közvetíti szerda este 18 órától! Szurkoljunk együtt a szegediek sikeréért!

A nagyszünetet követően a légiósok léptek elő főszereplővé mindkét oldalon, Nebojsa Dukic és Jones, hazai részről pedig Rashad Bell talált be, utóbbi különösen eredményesen, már 18-ra hízlalva a másik Tisza-parti alakulat előnyét (54-36). Kiss Zsoltnak ekkor gyors egymásutánban kétszer is sült a keze messziről, majd mindkét oldalon több kimaradt támadás – a Szedeák eredményesen váltott zónavédekezésre – és három szolnoki pont után Tanács Attila és Csorvási Levente kosaraival 10-re kapaszkodott fel a Szedeák (59-49), Neno Asceric, a vendéglátók osztrák trénere időt is kért. Ez azonban keveset ért, a negyed végéig próbált újra elszakadni a Szolnok, ám egy Dukic-tripla jókor hullott, így a harmadik játékrészt megnyerve 11-re jött fel végül a Bonifert-alakulat (65-54). A záró felvonásban a palánk alatt megingathatatlannak tűnő Szolnok Horváth Ákos pontjaival növelte előnyét, közben percekre gólcsendre intve a szegedieket, akik a büntetőket is sorra kihagyták, s csak Tanács révén találtak be a 34. percben először (72-56). Érezhetően elfáradt a végjátékra a szegedi egység, a hazaiak sem erőltették magabiztos előnyük birtokában a pontos játékot, így sok kimaradt dobást láthatott a hajrában a szolnoki publikum. A végén sem változott a helyzet, felváltva, mindkét oldalon hullottak még pontok, a különbség nem csökkent, csak a végén valamelyest, amikor Jakab Péter és Tanács betalált, kialakítva a 81-67-es végeredményt.

A visszavágóra szerda este 18 órától kerül sor az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót online közvetítjük!

Férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-67 (25-20, 24-13, 16-21, 16-13)
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Győrffy, Pozsonyi; ellenőr: Hartyáni.
Szolnok: SIMON B. 9/3, Németh I. 8, SEHOVIC 10, BELL 19, BÁDER 12. Csere: Szabó M. 6, Fodor M. 10/3, Trepák 2, Horváth Á. 5/3, Grebenár. Vezetőedző: Neno Asceric.
Szedeák: Fekete 3, Jones 10/3, KISS ZS. 11/9, Tanács 8, DUKIC 11/3. Csere: Vida 4, CSORVÁSI L. 18/6, Varga D., Jakab 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.
Kipontozódott: Csorvási L. (40′).

Bonifert Domonkos: “Amiért eljöttünk Szolnokra, s amire a magyarkupa-küzdelmeket szeretnénk használni, azt a mai mérkőzésen megvalósítottuk, remélem, hogy a szerdai visszavágón is sikerülni fog!”

Kommentek

Sport

Federer elmondta a véleményét Fucsovicsról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Dicsérte a svájci legenda a fiatal magyar teniszezőt, miután az Australian Open nyolcaddöntőben játszottak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Horvát jobbátlövőt szerződtetett a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A horvát Ivan Srsen tavasszal a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát erősíti.

Tovább olvasom

Sport

Tizennégy érmet hoztak a szegedi harcosok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Olaszországban bizonyítottak a Szegedi Király Team fiataljai.

Tovább olvasom

Aktuál