Sport

Kajak-kenu: 100 nap múlva rajtol a szegedi világkupa

Kajak-kenu: 100 nap múlva rajtol a szegedi világkupa

2013. január 29., kedd
Kajak-kenu: 100 nap múlva rajtol a szegedi világkupa

Május 10-én újra vízre szállnak az olimpia legnagyobb magyar hősei és a világ legjobb kajak-kenusai Szegeden, az idei első ICF gyorsasági világkupán. Eddig 35 ország jelezte, hogy csapatával részt akar venni az idei szezon legnagyobb szabású hazai rendezésé gyorsasági kajak-kenu versenyén, amely éppen 100 nap múlva kezdődik.

A magyar lett a legsikeresebb nemzet tavaly augusztusban a londoni olimpiai kajak-kenu versenyén. A mieink 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttek, először nyert magyar férfi páros 1000 méteren, a női négyes 20 év után lett aranyérmes 500-on,

Kozák Danuta

pedig a verseny és egyben a teljes magyar olimpiai küldöttség legnagyobb sztárja lett, mert a négyes tagjaként és K-1 500 méteren is aranyérmet szerzett. A tavalyi évben tehát – mondhatjuk szokás szerint – kitett magárét a gyorsasági kajak-kenu válogatott, de senki sem ülhet a babérjain, alig több mint 3 hónap múlva legjobbjainknak ismét a vízen kell bizonyítani. Erre hazai közönség előtt lesz lehetőségük, Szeged május második hétvégéjén várja a világ legjobb kajakosait és kenusait a sprint világkupán. "Egyértelmű volt, hogy 2013-ban újra világkupát szeretnénk szervezni" – mondja az MKKSZ főtitkára,

Ábrahám Attila

. "2007 és 2010 között minden évben rendezett a sportág hazai világkupát, melyekre - azt gondolom - szívesen emlékeznek a televíziónézők, a helyszínen szurkolók és a sportolók egyaránt. 2011-ben erőinket felemésztette a szegedi világbajnokság megrendezése, ami valószínűleg minden idők legjobban szervezett kajak-kenu versenye volt, tavaly pedig megpihentünk és az olimpiára koncentráltunk, de idén újult erővel és komoly tervekkel vágunk neki a világkupa megrendezésének." Jóval a nevezési határidő zárása előtt már több mint 30 nemzet jelezte részvételét a versenyre. A legjobb kajakosok és kenusok nagy része szívesen jön Szegedre, az elmúlt 10-15 évben összegyűjtött visszajelzések alapján elmondható, hogy a legtöbben kedvelik a pálya, valamint a város atmoszféráját és reális versenyhelyszínnek tartják a Maty-éri síkvizet. A körülmények tehát a szokásosak, a szervezőbizottság elnöke, Ábrahám Attila azonban idén "első bálozó". "Bár versenyzőként és sportvezetőként számtalan jól és rosszul szervezett kajak-kenu versenyen jártam, viszont 'fő rendezvényszervezőként' tényleg most fogok debütálni. Persze van bennem némi félsz, de szerencsém van, mert olyan kollégákra hagyatkozhatok, akik már rengeteg sikeres világversenyt bonyolítottak már le" – folytatja a szervezőbizottság elnöke. A szervezők munkája most fordul célegyenesbe, gőzerővel keresik a világkupát támogatni tudó cégeket. A feladat, hogy a korábbi években megszokott magas színvonalú kiszolgálásban legyen része a résztvevőknek, a helyszínen szurkolóknak és a televíziós közvetítés nézőinek és az eseményt felkaroló szponzorokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.