Közélet

Diszkó után újraélesztés – Skill Központ a SZOTE Klub helyén + FOTÓK

Diszkó után újraélesztés – Skill Központ a SZOTE Klub helyén + FOTÓK

2013. január 11., péntek
Diszkó után újraélesztés – Skill Központ a SZOTE Klub helyén + FOTÓK

Az egykori kedvelt szegedi diszkó, a SZOTE Klub helyén 2013 februárjától egyedülálló skill- és szimulációs laborban speciális, élethű bábukon gyakorolhatják az SZTE orvostanhallgatói az újraélesztést, katéterezést, vénaszúrást.

A fonendoszkópos vizsgálattól a katéterezésen és a perifériás vénaszúráson át az újraélesztésig számos beavatkozást végezhetnek majd el a hallgatók a labor készségfejlesztő eszközein és az élethű – HiFi, vagyis magas hűségű – bábukon. Hasonló labor készül a szegedivel párhuzamosan

a budapesti Semmelweis-egyetemen is

. "A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a közeljövőben átveszi az újonnan kialakított Skill Központját (Orvosi Készségfejlesztő Központ). Az oktatási centrum célja az, hogy az orvostanhallgatók manuális képzését segítse oly módon, hogy bábukon van lehetőség elsajátítani az intubálás, vénázás, lumbálpunkció és egyéb manuális beavatkozások metódusát” – nyilatkozta portálunknak

Vécsei László

, a kar dékánja. Információink szerint heteken belül megkezdődik a központ műszaki átadása, így akár már a tavaszi szemeszterben szolgálhatja az orvostanhallgatók oktatását e helyiség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.