Közélet

Átölelni egymás életét - jön a Házasság Hete 2013

Átölelni egymás életét - jön a Házasság Hete 2013

2013. január 22., kedd
Átölelni egymás életét - jön a Házasság Hete 2013

Idén Szegeden immár ötödik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét február 6. és 17. között. A szervezők szeretettel várják mindazokat, akik a házasság előtt állnak, illetve még vagy már kételkednek, bizonytalanok. Azokat is, akik már döntöttek mellette.

A főszervező Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontjához a korábbi évek hagyományához híven több felekezet és szervezet csatlakozik. Vallják: a házasság szeretetközösség, véd- és dacszövetség, olyan erők és örömök forrása, melyek segítenek úgy átlendülni a nehézségeken is, hogy attól erősebbnek, többnek, összetartozóbbnak érzi magát férfi és nő, akik egymásnak hűséget fogadtak. A szervezők állítani és tanúsítani szeretnék a házasság értékét évről évre a Házasság Hete rendezvénysorozatával. A mozgalom több mint egy évtizede tartó, egyre szélesebb körű nemzetközi összefogáshoz kapcsolódik. Idén is előadásokkal, a Belvárosi moziban sorra kerülő kedvezményes filmvetítésekkel, kiállítással, pódiumbeszélgetéssel és improvizációs színházzal várják az érdeklődőket. Az esemény kiemelt médiapartnere a SZEGEDma.hu és a Telin TV.

Szerelemes kalandtúra házasoknak!

A rendezvénysorozat felütése egy Szerelmes Kalandtúra házaspároknak január 24. és február 7. között. A szervezők színes, kapcsolatmelengető feladatokkal várják azokat a házaspárokat, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy örüljenek egymásnak. Akik kiállják a különleges, de hétköznapokba illeszthető, egyénileg szabadon ütemezhető „próbákat”, sorsoláson vesznek részt. A nyertes párok kihirdetése a Házasok Padja avató ünnepségén történik meg február 10-én, 13.00 órakor, a Stefánián. Nyeremény: gyertyafényes vacsora az Alabárdos Étteremben február 16-án. Bejelentkezés névvel és a házasságkötés évének megjelölésével: szerelmes.kalandtura@gmail.com. Érdeklődni lehet: 20/82-80-476.

A hivatalos megnyitó

A Házasság Hete hivatalos, szegedi megnyitójára a Házasság Világnapján, február 10-én kerül sor 11.30-tól a szegedi dómban, ahol szentmisét mutat be

Székely János

, esztergom-budapesti segédpüspök. Ugyanezen a napon a Stefánián

Sztupkai Mihály

metodista lelkész és

Kondé Lajos

pasztorális helynök felavatja a Házasok Padját. Február 7-én a Somogyi-könyvtárban aulájában 16.30-kor kiállítás nyílik „…Hogy Veled végre magammá lehessek…” - Párok a képzőművészeti albumok tükrében címmel, mely február 20-ig lesz megtekinthető. Egy másik tárlatot is megcsodálhatnak az érdeklődők: „Veled vagyok egész” - Fotókiállítás a Somogyi-könyvtár Internet terében az elmúlt évek Házasság Hete-programsorozatainak különleges pillanataiból. Megtekinthető március 6-ig. A házastársi eskü örök érvényű, ugyanazt jelenti

Jan van Eycknél

a 15. században, mint

Frida Kahlo

korában a 20. században. Férj és feleség az életüket közösen építik, az építmény szilárdsága kettejükön múlik. A kiállítást megnyitja:

Szuromi Pál

művészeti író. Közreműködik:

Noé Veronika, Doszpod Kristóf

és

Kerényi Mariann

. A Hangoskönyvtár (Stefánia 2.) is a Házasság Hetétől lesz hangos február 7-én, 17 órától NAGY(i) ÍRÓK vendégségben a Vakok Klubjában: felolvasó délután a szenior klubtagok írásaiból. Elhangzik néhány mű a 2012. évi

„Levél a hitveshez” - Amit meg kell köszönnöm neked... című elbeszélés-pályázatra

érkezett alkotások közül.

Rendezvények mindenkinek

A programok minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek! Amennyiben Önnek véleménye, meglátása, tapasztalata van a témával, vagy konkrétan a szegedi programsorozattal kapcsolatosan, szívesen fogadnak a szervezők visszajelzéseket az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

További információ:

CsaládKözPont (6720 Szeged, Dugonics tér 12., 62/ 311-216/ 116-117; 20/ 82-80-476; csaladkozpont@gmail.com);

http://hazassaghete.szegedidom.hu/

www.hazassaghete.hu

www.megujulva.hu

Facebook:

Házasság Hete Szeged A rendezvénysorozat

részletes programja INNEN

is letölthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.