Sport

Asztalitenisz: a hollandokkal és a fehéroroszokkal Eb-selejteznek a magyarok

Asztalitenisz: a hollandokkal és a fehéroroszokkal Eb-selejteznek a magyarok

2013. január 29., kedd
Asztalitenisz: a hollandokkal és a fehéroroszokkal Eb-selejteznek a magyarok

A magyar női csapat az Európa-bajnoki címvédő hollandokat, a férfi együttes pedig a fehéroroszokat fogadja kedden az Eb-selejtező sorozat következő fordulójában. Mindkét mérkőzés helyszíne a Marczibányi téri Ormai László Csarnok lesz.

Az A csoportot veretlenül vezető női válogatott eddig legyőzte a fehéroroszokat, a horvátokat és a franciákat, míg a jelenleg második hollandok szintén felülmúlták a horvátokat, valamint a lengyeleket, a franciáktól viszont kikaptak. A vendégek - akik 2008 és 2011 között zsinórban négyszer nyerték meg a kontinensviadalt -

Li Jiao, Linda Creemers, Britt Eerland

összeállításban érkeznek Budapestre. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a nők csatájával párhuzamosan zajlik majd a Magyarország-Fehéroroszország férfi mérkőzés, amelyen a hazai csapatnak - a horvátok novemberi, idegenbeli legyőzése után - újabb bravúrra lenne szüksége. A magyar válogatott a horvátok elleni találkozó előtt kikapott Ausztriától és Oroszországtól, míg a vendégek megverték a görögöket a nyitófordulóban, a horvátokkal és az oroszokkal szemben ugyanakkor alulmaradtak. Az ellenfél soraiban ott lesz a sportág egyik kiemelkedő alakja,

Vlagyimir Szamszonov

is. A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban szerepelnek, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották. A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd az októberi, schwechati Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek. A sorozat utolsó fordulóját március 12-én rendezik, amikor a magyar nők Lengyelországba utaznak, míg a férfiak Görögországban állnak asztalhoz.

A keddi program:

Nők, A csoport , 4. forduló:

Magyarország - Hollandia, Ormai László Csarnok

18.00

Férfiak, B csoport, 4. forduló:

Magyarország - Fehéroroszország, Ormai László Csarnok

18.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.