//

Továbbra is RITEK-szoftverek a szegedi iskolákban?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napokon belül kiderülhet, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) januártól működő szegedi tankerületénél a RITEK Zrt. által fejlesztett és az intézményeinél eddig is működtetett integrált ügyviteli rendszert, a TITÁN-t használják-e a jövőben.

„A RITEK az önkormányzati törvény szerinti komplex szoftvercsomagot fejlesztett ki tíz év alatt. Tavaly volt egy nagy váltás, hiszen a 2012-ben létrejött Megyei Intézményfenntartó Központok (MIK) az államháztartási törvény szerint kell, hogy gazdálkodjanak, ami igaz a KIK-ekre is. Tavaly négy MIK-nél sikeresen szolgáltattunk, ennek azonban elengedhetetlen feltétele volt az, hogy rendszerünket a törvény szabta jogi keretekhez igazítsuk. Így szakmailag jó pozícióban vagyunk” – ecsetelte a jelenlegi helyzetet Mihálffy Lajos.

Szegeden a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) ennek a rendszernek a legnagyobb felhasználója, de az iskolákban is működött kihelyezett terminálokon a TITÁN. Januártól az NGSZ-től a KIK-hez került tizenkét szegedi szakközépiskola, több általános iskolával egyetemben. „Az alapfokú oktatási intézményeknél vegyes működtetés van, így az NGSZ-nél maradtak az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok, a szakmai irányítás pedig átkerült a KIK-hez. A közszféra ügyviteli informatikájáért dolgoztunk eddig, s ezután is szeretnénk ezt magas szinten tenni” – közölte a cégvezető.

A RITEK Zrt. vezérigazgatója az egyeztetések után ajánlatot juttatott el a múlt héten a KIK szegedi tankerületéhez, jelenleg arra várnak, hogy van-e további kérdés vagy kérés ezzel kapcsolatban. Hangsúlyozta, a rendszerük alkalmas arra, hogy a központi nyilvántartás felé adatokat szolgáltasson, ráadásul mivel jogfolytonos a TITÁN használata, emiatt nem szükséges pályázatot kiírnia a KIK-nek.

„Úgy gondolom, hogy korrekt és kedvező ajánlatot sikerült kimunkálnunk a KIK részére, így jó esély van arra, hogy továbbra is a TITÁN-t használják a szegedi tankerület iskoláiban. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi vezető asszonnyal fontos tárgyalások után vagyunk, ám mivel ő egy személyben nem dönthet, várunk a központ esetleges felvetéseire” – jegyezte meg, majd hozzátette, ha sikerül a szegedi tankerülettel megállapodást kötnie a RITEK-nek, az arra is jó esélyt ad, hogy más tankerületekben is szolgáltasson.

Előző sztori

Szegedi direktori pályázat – Országos hírű előadásokat ígér Szolnoki Tibor

Következő sztori

Szeméttárolás Szegeden – mi történik, ha sérül a kuka? + FOTÓK