Közélet

Továbbra is RITEK-szoftverek a szegedi iskolákban?

Továbbra is RITEK-szoftverek a szegedi iskolákban?

2013. január 18., péntek
Továbbra is RITEK-szoftverek a szegedi iskolákban?

Napokon belül kiderülhet, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) januártól működő szegedi tankerületénél a RITEK Zrt. által fejlesztett és az intézményeinél eddig is működtetett integrált ügyviteli rendszert, a TITÁN-t használják-e a jövőben.

„A RITEK az önkormányzati törvény szerinti komplex szoftvercsomagot fejlesztett ki tíz év alatt. Tavaly volt egy nagy váltás, hiszen a 2012-ben létrejött Megyei Intézményfenntartó Központok (MIK) az államháztartási törvény szerint kell, hogy gazdálkodjanak, ami igaz a KIK-ekre is. Tavaly négy MIK-nél sikeresen szolgáltattunk, ennek azonban elengedhetetlen feltétele volt az, hogy rendszerünket a törvény szabta jogi keretekhez igazítsuk. Így szakmailag jó pozícióban vagyunk” – ecsetelte a jelenlegi helyzetet

Mihálffy Lajos

. Szegeden a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ) ennek a rendszernek a legnagyobb felhasználója, de az iskolákban is működött kihelyezett terminálokon a TITÁN. Januártól az NGSZ-től a KIK-hez került tizenkét szegedi szakközépiskola, több általános iskolával egyetemben. „Az alapfokú oktatási intézményeknél vegyes működtetés van, így az NGSZ-nél maradtak az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok, a szakmai irányítás pedig átkerült a KIK-hez. A közszféra ügyviteli informatikájáért dolgoztunk eddig, s ezután is szeretnénk ezt magas szinten tenni” – közölte a cégvezető. A RITEK Zrt. vezérigazgatója az egyeztetések után ajánlatot juttatott el a múlt héten a KIK szegedi tankerületéhez, jelenleg arra várnak, hogy van-e további kérdés vagy kérés ezzel kapcsolatban. Hangsúlyozta, a rendszerük alkalmas arra, hogy a központi nyilvántartás felé adatokat szolgáltasson, ráadásul mivel jogfolytonos a TITÁN használata, emiatt nem szükséges pályázatot kiírnia a KIK-nek. „Úgy gondolom, hogy korrekt és kedvező ajánlatot sikerült kimunkálnunk a KIK részére, így jó esély van arra, hogy továbbra is a TITÁN-t használják a szegedi tankerület iskoláiban.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit

tankerületi vezető asszonnyal fontos tárgyalások után vagyunk, ám mivel ő egy személyben nem dönthet, várunk a központ esetleges felvetéseire” – jegyezte meg, majd hozzátette, ha sikerül a szegedi tankerülettel megállapodást kötnie a RITEK-nek, az arra is jó esélyt ad, hogy más tankerületekben is szolgáltasson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.