Közélet

A SZIN is Európa legjobb fesztiváljai között – a „zöld” kategóriában

A SZIN is Európa legjobb fesztiváljai között – a „zöld” kategóriában

2013. január 17., csütörtök
A SZIN is Európa legjobb fesztiváljai között – a „zöld” kategóriában

A közepes méretű fesztiválok között a Balaton Sound Európa legjobbja, a Festival Awards Europe versenyén. Tavaly a Sziget örülhetett a győzelemnek, csak másik kategóriában. A SZIN eddigi legjobb teljesítménye a nemzetközi Greener Festival Award és a hazai Zöld Fesztivál Díj.

Két kategóriában is indult magyar fesztivál idén a Festival Awards Europe versenyén és mindkét rendezvény bekerült a 10 legjobbnak ítélt európai fesztivál közé. A Sziget a nagyfesztiválok, a Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok között indulók között végzett az első helyen. „Mind a cégünknek mind a hazai fesztiválszervezésnek nagy elismerése ez a díj, hiszen már két fesztiválunk is van, ami kategóriájában a legjobb Európában” – mondta

Gerendai Károly

, a Sziget Szervezőirodaügyvezetője.

Lobenwein Norbert

és

Fülöp Zoltán

- a Balaton Sound alapító-főszervezői – vették át a díjat Hollandiában, Groningenben. A Balaton Soundnak, a Sziget Szervezőirodalegfiatalabb fesztiváljának, az elmúlt hat év sikertörténet, hiszen már az első évben nagy szakmai és közönségsikernek örvendhetett.

A SZIN a „zöld fesztivál”

A Szegedi Ifjúsági Napok, az előbbivel ellentétben, hazánk legrégebbi fesztiválja. A rendezvény először 1968-ban nyitotta meg kapuit, akkor még természetesen a KISZ KB irányítása alatt. Ám mégis ez a fesztivál volt az a rendszerváltás előtt, ahol mind a politikailag, mind a vallásilag mellőzött előadók, zenekarok felléphettek. Majd némi szünet után a SZIN 2003-ban indult el újra, azóta a zene- és fesztiválimádók nyár végi zarándokhelyévé vált. A Greener Festival mellett magának tudhatja a hazai Zöld Fesztivál Díjat is, így megérdemelten jelenthetjük ki, hogy a SZIN hazánk „legzöldebb fesztiválja”.

Jójárt Dániel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.