Vízilabda: szegedi győzelem a megyei rangadón

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot Vincze Balázs magyarkupa-győztes egységének a szentesi kirándulás: a hazalátogató Somogyi Balázsék magabiztosan nyertek a megyei rangadón.

Különösebb izgalmakat nem hozott, ám küzdelmes, gyakran kemény, parázs összecsapást igen a két Csongrád megyei szomszédvár összecsapása a férfi vízilabda OB I 10. fordulójában. A sokkal erősebb Tisza-parti alakulat már az első negyedben elhúzott a házigazdáktól, akik a gólzáporos folytatásban sem tudtak feljebb kapaszkodni. A 9-5-ös szegedi vezetéssel eltelt szünet után inkább a keménység és a kiállítások, mint a gólok kerültek előtérbe, ritkán játszott teljes létszámmal mindkét csapat a harmadik negyedben. A záró felvonásban aztán ismét gólparádét láthatott a szentesi uszoda szurkolóhada, az A-Híd Szeged ekkor már nyolc góllal is elment, a végén azért még a szimpatikusan küzdő hazaiak kozmetikáztak az eredményen.

15-8-as győzelmével az A-Híd Szeged VE továbbra is veretlen a bajnokságban, s a találkozó remek hangolás volt a pénteki, Eger elleni szegedi szuperderbire.

Férfi vízilabda OB I alapszakasz 10. forduló:

Szentesi VK – A-Híd Szeged VE 8-15 (1-4, 4-5, 1-2, 2-4)
Szentes, Széchenyi ligeti uszoda. Vezette: Mucskai, Németh A.
Szentes: Horváth T. – Józsa, Tóth Z., Bálint, Szabó L. 2, Szabó Z., Németh 1. Csere: Tóth P. 1, Nagy 1, Regős, Werner, Hegedűs 1, Pellei, Horváth A. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Szeged: Baksa – Kunac 1, Somogyi 1, Kiss 1, Hegedüs, Szivós 3, Juhász 1. Csere: Márkus, Vincze 1, Molnár 2, Younger 1, Kayes, Török 1, Molnár D. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 9/5, ill. 13/6.
Ötméteres: 2/1, ill. 2/2.

Előző sztori

Megnyílt Szegeden a Karitász Karácsonyi Vásár + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Futsal: fordulatos meccsen kapott ki az UTC