Sport

Vízilabda: péntek este szuperderbi az uszodában

Vízilabda: péntek este szuperderbi az uszodában

2012. december 13., csütörtök
Vízilabda: péntek este szuperderbi az uszodában

Péntek este összecsap a két veretlen éllovas: az újszegedi sportuszodában az A-Híd Szeged VE az ZF-Eger együttesét fogadja az OB I 11. fordulójának vidéki rangadóján.

Valódi rangadó-forduló lesz a férfi vízilabda OB I hétvégi köre: Budapesten a Honvéd a Vasast fogadja, Debrecenben a Szolnok vendégszerepel, mi azonban vigyázó szemünket az újszegedi sportuszodára vethetjük, ahol a bajnoki tabella két éllovasa, az A-Híd Szeged és az Eger csap össze péntek este 18 órától.

Vincze Balázs

alakulata már játszott egy szuperrangadót nem is olyan régen a Vasas ellen, akkor 9-9 lett a végeredmény, egyik csapat veretlensége sem úszott el a medence hullámaival.

ONLINE!

Az A-Híd Szeged VE - ZF-Eger bajnoki vízilabda-mérkőzésről pénteken 18 órától percről-percre frissülő, online közvetítésünkben számolunk be! Szurkoljunk együtt a szegedi csapat sikeréért!

Hogy most is így lesz-e? Nehéz megmondani, hiszen a legendás

Gerendás György

egysége hasonlóképpen veretlenül áll még az idei bajnoki küzdelmek során, s hogy-hogy nem, Biros Péterék is az angyalföldiekkel ikszeltek egyszer. Az egriek vezetik egyelőre a tabellát 28 ponttal a 25 pontos, ám eggyel kevesebbet játszott Juhász Zsolték előtt, s amíg az egymás elleni nem dönt a két gárda között, ez pontazonosság esetén is így marad, hiszen a hevesieknek csaknem kétszer jobb a gólaránya, mint a mieinké. Ennek kétségtelenül az az oka, hogy az egriek a gyenge csapatokat is alaposan elverték eddig, míg szegedi részről az ilyen meccseken több lehetőséget kapnak a nagyok között élesben edződni az ifjú titánok is. Vincze Balázs egysége legutóbb szerda este megyei rangadót vívott, s parázs meccsen, különösebb izgalmak nélkül a végeredményt illetően, 15-8-as győzelmet aratott. Az egriek ezzel egy időben a Debrecent fogadták, s magabiztos, 12-7-es diadalt arattak. A két gárda az elmúlt szezonban több nagy csatát vívott mind a hazai pontvadászatban, mind a Bajnokok Ligájában. Utóbbiban oda-vissza szegedi győzelem született, míg előbbi alapszakaszában itthon a Szeged, idegenben az Eger ülhetett ünnepi tort. A bajnoki rájátszásban azonban már nem volt minek örülnie, a tavaszra két fronton is menetelő szegedieknek: az elődöntő első, szegedi és második, egri meccsét is a Gerendás-legénység nyerte, így bejutva a később a Vasassal szemben elveszített fináléba. A Tisza-parti alakulat ezzel a rangadóval hangol idei utolsó, hazai, pontosabban vásárhelyi mérkőzésére - kedd este 18 óra -, amikor a török Galatasaray egységét fogadják Molnár Tamásék a Bajnokok Ligájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.