Közélet

Telephelyfejlesztés a Meditű Kft.-nél + FOTÓK

Telephelyfejlesztés a Meditű Kft.-nél + FOTÓK

2012. december 19., szerda
Telephelyfejlesztés a Meditű Kft.-nél + FOTÓK

Közel 26 millió forintból bővíti telephelyét és tevékenységét a Medicor Meditű Kft. A makói sebészeti varrótűket gyártó cég a telephelyfejlesztést segítő DAOP-kiíráson szerepelt sikerrel, a közel 26 milliós projekt révén 50-70%-kal is növelni tudják a termelést.

A három évtizedes múltra visszatekintő Medicor Meditű Kft. sebészeti varrótűket gyárt, s több évtizedes tapasztalatokkal garantált gyártmányminőséget biztosít megrendelőinek. Termékeiket több mint negyven országba exportálják a világ valamennyi kontinensén.

Palotai Péter

ügyvezetőtől megtudtuk, saválló acél tűket gyártanak, melyek hosszan eltarthatóak, viszont speciális szövetegyesítési feladatoknál ennél a saválló anyagú tűnél nagyobb szilárdságú tűkre van szükség. „Körülbelül egy éve adódott az a lehetőségünk, hogy Németországból idetelepítsük egy geometriailag ugyanilyen tű gyártását, ami szénacélból készül, ezáltal egy sokkal merevebb tűvel tudjuk kiegészíteni a jelenlegi gyártmánypalettánkat. Piaccal együtt telepítjük ide, vagyis ahogy elkezdjük gyártani, akkor rögtön nagy mennyiségben tudjuk értékesíteni is” – részletezte az ügyvezető. A cég jelenleg körülbelül 100 millió forint értékben értékesít évente, s az új típusú tűk gyártásától azt várják, hogy 50-70%-kal tudják növelni bevételeiket. Az új gépek telepítéséhez bővíteniük kellett a telephelyüket és a dolgozók szociális körülményeit is javították. A régóta tervezett fejlesztésre igyekeztek pénzeszközöket is koncentrálni, majd szerencsére felhívták a figyelmüket a DAOP-1.1.1/E-11 Telephelyfejlesztés pályázati konstrukcióra, mely révén magasabb szinten tudják megvalósítani terveiket. „A szükséges minimumból alakítottuk volna ki a termelés bővítéséhez szükséges körülményeket, a pályázat révén azonban optimum közelébe tudunk jutni. Kétszáz négyzetméterrel tudtuk növeli az üzem eddigi 600 négyzetméteres alapterületét. Eddig egy bérelt úton érkeztek a dolgozók a cég telephelyére, most saját utat építtettünk, és a szociális vízellátást is saját alapokra helyeztük” – sorolta a fejlesztés egyes elemeit Palotai Péter. Voltak olyan pályázatok, amelyeken önállóan indult a Medicor Meditű Kft., ám a telephelyfejlesztést támogató kiírás olyan bonyolult volt, hogy szakemberekkel készíttették el a dokumentációt, az IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft.-t bízták meg ezzel a munkával. A makói cég a „Drain-tű gyártó üzem kialakítása a MEDICOR Meditű sebészeti Varrótű Gyártó Kft.-nél” című pályázatára nyert támogatást. A nyertes, 25 969 511 forint összértékű pályázat támogatási szerződését 2012 augusztusában írták alá. Palotai Péter arról tájékoztatott, hogy az új gépek 2013 január második felétől érkeznek Makóra, és várhatóan áprilisban kezdődhet meg a gyártás.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.