Közélet

Sztrájkbizottságot alakított az SZTE EHÖK és a Szegedi Hallgatói Hálózat

Sztrájkbizottságot alakított az SZTE EHÖK és a Szegedi Hallgatói Hálózat

2012. december 7., péntek
Sztrájkbizottságot alakított az SZTE EHÖK és a Szegedi Hallgatói Hálózat

Sztrájkbizottság megalakításáról szóló, együttműködési megállapodást kötött 2012. december 6-án a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (SZTE EHÖK) és a Szegedi Hallgatói Hálózat (Ha-Ha) - olvasható az SZTE EHÖK sajtóközleményében.

A kormány által szerdán elfogadott, 2013-ra vonatkozó keretszámokat – melyek többek között a Szegedi Tudományegyetem jövőbeni működését ellehetetlenítik – elfogadhatatlannak tartja mind az SZTE EHÖK, mind a szegedi Ha-Ha. A két szervezet egyetért abban, hogy az új felsőoktatási törvény hozta változások – hallgatói szerződés, részösztöndíj – valamint a jövő évre vonatkozó keretszámok a felsőoktatás és a fiatalok jövőjét veszélyeztetik. A közös célok érdekében megállapodást kötött a SZTE EHÖK elnöke,

Török Márk

és a Szegedi Hallgatói Hálózat csoportjának vezetője,

Zsargó Tamás

. A Szegedi Ha-Ha ugyanakkor hangsúlyozza, hogy továbbra is az SZTE EHÖK-től függetlenül működő csoport, azonban a jelenlegi helyzetben úgy látják, hogy az összefogás elengedhetetlen, és a hallgatói érdekeket a sztrájkbizottságon belül hatékonyabban tudják képviselni a szegedi hallgatói önkormányzattal együttműködve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.