Közélet

Szegedi egyetemistákra is számít a Magyar Honvédség

Szegedi egyetemistákra is számít a Magyar Honvédség

2012. december 6., csütörtök
Szegedi egyetemistákra is számít a Magyar Honvédség

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP).

Vanyur Tibor

mérnök ezredes, a MH HKNYP parancsnoka a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt időszakban a Magyar Honvédség az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztését kiemelt feladatként kezelte. Az egyetemmel való együttműködés révén remélik, hogy az SZTE hallgatói, oktatói mélyebben megismerik a rendszerben rejlő lehetőségeket. Elsődleges céljuk, hogy az egyetemi hallgatókat bevonják az önkéntes tartalékos rendszerbe, különböző rendezvényekkel igyekeznek majd megszólítani a diákokat, illetve egy toborzópont is működni fog az egyetemen, ahol helyben is lehet majd regisztrálni. Mindezek mellett az egyetemisták tanulmányaik során megszerzett tapasztalataikat a honvédségben is hasznosíthatják, melléjük katonai készségeket is szerezhetnek.

Szabó Gábor

rektor elmondta, a jelenkor veszélyeire és fenyegetéseire a civil társadalom úgy válaszolhat, ha támogatja azokat, akik hivatásszerűen elkötelezik magukat a honvédelem mellett. Hozzátette: az egyetem civil küldetése, hogy részt vegyen ebben a misszióban. Az egyetem 30 ezres hallgatószámával jó bázist jelenthet a toborzáshoz, valamint az információátadáshoz, de az itt végző fiatal tanárokon keresztül is lehet propagálni a haza védelmének fontosságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.