Közélet

Szállodát épít Makó

Szállodát épít Makó

2012. december 6., csütörtök
Szállodát épít Makó

Az új Hagymatikum Fürdő közvetlen szomszédságában az egykori Kállai Kollégiumból alakítanak ki szállodát Makón. A beruházás 700 millió forintba kerül, amelynek jelentős része uniós támogatás - jelentette be a település polgármestere csütörtökön a Maros-parti városban.

Buzás Péter

(MSZP) elmondta: a fürdő szomszédságában hamarosan megnyíló szálloda régi adóssága a városnak, hiszen a turizmushoz igényes szálláslehetőség is kell, amely a Bodrogi Bau cégcsoportnak köszönhetően rövid időn belül meglesz. A fürdő közelében több önkormányzati ingatlan is található, amelyet érdemes szállodaként hasznosítani. A régi Városháza, a Korona Szálló és a kollégiumi épületek közül a Kállai Kollégium is jó helyszín. Ez utóbbit, az 1927-ben épült, neogótikus, ötszintes épületet vette meg most 70 millió forintért a várostól a beruházó hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau cégcsoport tagja, az SK Kft. Itt 2014-ben kialakításában négycsillagos, értékesítésben háromcsillagosként értékelt szálloda nyílik. Az ingatlan a Makovecz tér mellett, a Hagymatikum Fürdőtől alig 50 méterre található.

Bodrogi Ferenc

, az SK Asztalos, Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője elmondta: a 700 millió forintos beruházási költségből 489 millió forint uniós támogatás. Az épület valamivel több mint 2 ezer négyzetméteres. A szálloda a tervek szerint 37 szobás lesz, 74 szálláshellyel. A beruházás befejezését a cég 2014 novemberére vállalta, de reményeik szerint már tavasszal befejezik, hogy a nyári szezonban nyitni tudjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.