Közélet

A fővárosban demonstráltak a kirekesztés ellen (FRISSÍTVE)

A fővárosban demonstráltak a kirekesztés ellen (FRISSÍTVE)

2012. december 2., vasárnap
A fővárosban demonstráltak a kirekesztés ellen (FRISSÍTVE)

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a Parlament előtti demonstráción. Mesterházy szerint a fasizmus vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda.

Rogán Antal

a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű rendezvényen a jobbikos

Gyöngyösi Márton

hétfői parlamenti felszólalására utalva úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből. "Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék (...), listával fenyegetőzve megbélyegezzék" - jelentette ki. Rogán Antal beszédét azzal zárta: Magyarország megvédi polgárait.

Mesterházy: a fasizmus vírus, a Jobbik a vírusgazda

A fasizmus vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda - jelentette ki

Mesterházy Attila

, az MSZP elnök-frakcióvezetője vasárnap, a szélsőjobboldal elleni közös fellépést sürgetve a Parlament előtti demonstráción. A Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű fővárosi rendezvényen Mesterházy Attila azt mondta: harcot kell indítani a fasizmus ellen, és ehhez szavak helyett tettekre van szükség. A szocialista párt elnöke közölte: támogatják a Demokratikus Koalíciónak azt a javaslatát, amely "karanténba zárná" a Jobbikot. Ám hangsúlyozta, hogy ez a kormányoldal nélkül eredménytelen lesz, ezért arra kérte a Fideszt, "használja a kétharmadot a fasisztákkal szemben". Bejelentette, amíg a jobbikos Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnöke, az MSZP nem vesz részt a testület ülésein. "Nem szívunk egy levegőt egy fasisztával" - fogalmazott. Az MSZP elnöke azt várja el Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hétfőn a parlamentben ítélje el a Jobbikot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.