A fővárosban demonstráltak a kirekesztés ellen (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék – mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a Parlament előtti demonstráción. Mesterházy szerint a fasizmus vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda.

Rogán Antal a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű rendezvényen a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalására utalva úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.

“Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék (…), listával fenyegetőzve megbélyegezzék” – jelentette ki. Rogán Antal beszédét azzal zárta: Magyarország megvédi polgárait.

Mesterházy: a fasizmus vírus, a Jobbik a vírusgazda

A fasizmus vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője vasárnap, a szélsőjobboldal elleni közös fellépést sürgetve a Parlament előtti demonstráción.

A Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű fővárosi rendezvényen Mesterházy Attila azt mondta: harcot kell indítani a fasizmus ellen, és ehhez szavak helyett tettekre van szükség.
A szocialista párt elnöke közölte: támogatják a Demokratikus Koalíciónak azt a javaslatát, amely “karanténba zárná” a Jobbikot. Ám hangsúlyozta, hogy ez a kormányoldal nélkül eredménytelen lesz, ezért arra kérte a Fideszt, “használja a kétharmadot a fasisztákkal szemben”.
Bejelentette, amíg a jobbikos Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnöke, az MSZP nem vesz részt a testület ülésein. “Nem szívunk egy levegőt egy fasisztával” – fogalmazott.
Az MSZP elnöke azt várja el Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hétfőn a parlamentben ítélje el a Jobbikot.

Default thumbnail
Előző sztori

Teke: a fővárosban is győzött a Szegedi TE

Következő sztori

A Lidicei emlékműnél tiltakoztak a szegediek a kirekesztés ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek