Közélet

Rászorulók számára gyűjtöttek adományokat a szegedi radnótisok + FOTÓK

Rászorulók számára gyűjtöttek adományokat a szegedi radnótisok + FOTÓK

2012. december 6., csütörtök
Rászorulók számára gyűjtöttek adományokat a szegedi radnótisok + FOTÓK

Három nap alatt közel ötven zsák játékot, meleg ruhát és tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai. Az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el nagyrészt Szeged környékén élő, rászoruló családoknak karácsonyra.

Szegény, rászoruló családok megsegítéséért fogott össze a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Máltai Szeretetszolgálat: az iskola diákjai december 3 és 5 között gyűjtöttek meleg, téli ruhákat, játékokat, ajándékokat és tartós élelmiszereket. A háromnapos akció alatt közel ötven zsák adomány gyűlt össze, melyek a szeretetszolgálaton keresztül jutnak el a rászorulók karácsonyfája alá. "Egy e-mailt küldtünk körbe a diákok címeire, melyen kértük a családokat, hogy hozzák be a felesleges ruhákat, játékokat. Nem volt verseny, vagy bármiféle kötelezettség, így mi is meglepődtünk, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi ajándékot össze tudtak gyűjteni" - mondta

Nagy Anett

igazgatóhelyettes. Az iskola portája mellett várakozó csomagokért csütörtök reggel érkeztek meg a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, akiknek pár testnevelésóráról érkezett tanuló is segített a pakolásban.

Vincze Zsófia

tanuló konzerveket és ruhákat is hozott be otthonról, portálunknak elárulta: pulóvereket és téli ruházatot már többször is adományozott családjával segélyszervezeteknek. "Ha tízszer ennyit kapnánk, annak is meglenne a helye, hisz rengeteg a munkanélküli, létminimum alatt élő ember Szegeden és környékén" - mondta

Mártáné Lőrinc Veronika

, az egyesület szegedi csoportjának vezetője. 23 éves fennállása óta segíti a szervezet a rászorulókat, persze nem csak karácsonykor, de az év minden hónapjában. Az adományokra nagy szükség van karácsony környékén, minden egyes játék és konzerv jó kezekbe kerül majd - emelte ki a szeretetszolgálat munkatársa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.