Gazdaság

Megvalósult a PeemViSiO

Megvalósult a PeemViSiO

2012. december 13., csütörtök
Megvalósult a PeemViSiO

A PEEM TÍPUSÚ RAKTÁRI PÁLYAVEZÉRLŐ RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ OPTIMALIZÁLÓ SZOFTVER FEJLESZTÉSE

A SZEGED Software Zrt. a GOP 1.3.1-11/C-2011-0096 számú pályázat keretében 13 021 385 Ft megítélt uniós támogatás felhasználásával hozta létre a PeemViSiO raktári pályavezérlő rendszerekhez kapcsolódó optimalizáló szoftvert. Projektünkben a gyógyszeripari logisztikai környezetben gyakran alkalmazott SSI-SCHÄFER Peem technológiához kapcsolódó elemző, vizualizációs és optimalizáló rendszert valósítottunk meg.

A SZEGED Software Zrt. fő terméke a gyógyszer-nagykereskedők logisztikai tevékenységét támogató PharmaLog nevű rendszer. A cég piacvezető a magyar piacon. A PharmaLog rendszer több olyan nagykereskedő cégnél (pl. TEVA, PHOENIX Pharma, Béres Egészségtár) is alkalmazzák, ahol a teljes raktári árumozgatást összetett, nagy értékű (többnyire Peem) technológia támogatja. A gyógyszer-nagykereskedelmi raktárak technikai tervezése, berendezése és üzemeltetése igen bonyolult, sokrétű feladat, hiszen nagyszámú és jellemzően kisméretű cikket kell mozgatni minél kevesebb erőforrás ráfordítással és minél gyorsabb átfutási idővel. A raktárakat rendszeresen át kell rendezni, mivel gyakran változik az egyes cikkek forgalma (idényjelleg, támogatási mértékek változása). Egyre erősebb a piaci igény egy olyan megoldás iránt, amely a raktári berendezések által szolgáltatott forgalmi adatokra támaszkodva képesek a raktári folyamatokat modellezni, a napi működést szimulálni, ez alapján optimalizált raktár berendezési javaslatot adni. A javasolt raktárátrendezés megvalósításával a növekszik a kiszedési munka pontossága és gyorsasága, amivel költségeket lehet megtakarítani. A rendszernek három alapvető funkciója van. A Peem pályavezérlőn keletkezett adatok feldolgozása, elemzések készítése: pályahibák elemzése; tárolóterületek és kiszedők terheltségének időbeli eloszlása; supervisorok és revizorok feladatai; pályarendezők terheltségének elemzése. A szimuláció, vizualizáció célja, hogy modellezni lehessen a pálya teljes napi működését különböző feltételek mellett, pl. megváltoztatott forgalmi adatok, a pályán dolgozók létszámának megváltoztatása mellett. A legfontosabb funkció az optimalizálás, melynek során a kiszedés és raktár elrendezésének megváltoztatása mellett minimalizáljuk az erőforrásokat és a költségeket. A piacon ehhez hasonló megoldás jelenleg nem ismert, így Peem raktár technológiával rendelkező gyógyszer-nagykereskedő cégek raktáraiban is sikeresen alkalmazható lesz a rendszer. A SZEGED Software – marosvásárhelyi leányvállalatán keresztül – Romániában is terjeszteni kívánja szoftvereit.

SZEGED Software Zrt. Cím: 6727 Szeged, Irinyi J. u. 1. Telefon: +36 (62) 554-470 E-mail:

szegedsw@szegedsw.hu

Honlap:

www.szegedsw.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.