Közélet

Megszűnt az ónos eső miatti riasztás, de még vannak csúszós utak

Megszűnt az ónos eső miatti riasztás, de még vannak csúszós utak

2012. december 24., hétfő
Megszűnt az ónos eső miatti riasztás, de még vannak csúszós utak

Megszűnt az ónos eső miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyére vasárnap kiadott narancssárga riasztás, de az autósoknak figyelniük kell arra, hogy ahol még fagypont körüli a hőmérséklet, ott a nedves utak ismét síkossá válhatnak - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t hétfő délelőtt.

Hajdú Márton

közölte: a csúszós utak miatt kéttucatnyi közlekedési baleset történ az ország közútjain hétfő délelőtt, főként a fővárosban és Pest megyében. Mintegy kétezer tűzoltó és katasztrófavédő van szolgálatban karácsonykor, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a bajba jutottaknak a társszervekkel, a karitatív szervezetek munkatársaival együtt - ismertette. Hajdú Márton azt kéri, hogy ha valaki közterületen fekvő vagy alvó embereket lát, vagy segítségre szoruló, magányos, idős emberekről van tudomásuk, akiket a kihűlés veszélye fenyegethet, értesítse a jótékonysági szervezeteket. A katasztrófavédelem fokozott óvatosságra int mindenkit a gyertyák, csillagszórók használatával kapcsolatban is, felhívva a figyelmet arra, hogy egyetlen égve hagyott gyertya is percek alatt lángba boríthatja a lakást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.