Egészség

Körültekintően szervezik a kórházi ügyeleteket

Körültekintően szervezik a kórházi ügyeleteket

2012. december 24., hétfő
Körültekintően szervezik a kórházi ügyeleteket

Levélben kérte az ügyeleti rend körültekintő megszervezésére a hazai kórházak vezetőit az országos tisztifőorvos, hogy a betegellátás a több napos ünnepek, illetve az egybefüggő munkaszüneti napok ideje alatt is biztonságos legyen - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala az MTI-t.

Az év végi több napos ünnepek, illetve a munkaszüneti napok a fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára az ügyeleti ellátás miatt várhatóan az átlagosnál nagyobb terhet jelentenek majd - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fekvőbeteg szakellátást nyújtó szolgáltatók főigazgatóinak küldött levelében az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a kijelölt ügyeleti helyszíneken az ellátást a kellő tapasztalattal rendelkező orvosok bevonásával szervezzék meg, hogy a két egymást követő négynapos ünnep, illetve szabadnapok idején is zavartalan legyen a biztonságos betegellátás. Megjegyezték, a hatályos jogszabályok szerint a sürgősségi betegellátást, betegfelügyeletet úgy kell megszervezni, hogy az ellátás az év minden napján egységes színvonalon, folyamatosan elérhető legyen a lakosság számára Közölték: a háziorvosi ügyeletek illetve a mentőszolgálat a beutalási rendről megfelelő információkkal rendelkezik. Emellett a fekvőbeteg ellátók ügyeleti rendjéről a lakosság közvetlenül is tájékozódhat az ÁNTSZ honlapján, a

www.antsz.hu

címen a "Területi ellátási kötelezettség" menüpont alatt. Az ÁNTSZ oldalán az "Ügyelet" menüpontban további hasznos információkkal is szolgál, így például az ügyeletes gyógyszertárak listája is megtalálható ott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.